Začněte Vánoce pohádkou ve Slané (Naše Pojizeří)

29.11.2012 16:41

Všechny malé příznivce ochotnického divadla zvou slánští ochotníci na představení klasické pohádky Dlouhý, široký a bystrozraký, kterou v podání Divadelního spolku J. K. Tyl Lomnice nad Popelkou uvedou v kulturním domě ve Slané v sobotu 1. prosince 2012 od 14 hodin.

Pohádka autora Jana Jílka, která měla premiéru už v roce 1975 rozvíjí na dějovém půdorysu Erbenovy pohádky téma dozrání v muže skrze poctivou životní zkušenost. Toho dosáhne Princ, na počátku příběhu rozmazlený synáček "z lepší rodiny", když s pomocí kouzelných přátel vysvobodí zakletou princeznu. Kouzelné proměny - například setkání Prince s obrazem Zakleté princezny, která ho mlátí růží, zkamenění obyvatel království a vysvobozování princezny, jsou vtipně rozvíjeny na pomezí horroru a komedie.

„Srdečně vás zveme k nám do divadélka ve Slané, kde tak budeme mít možnost společně strávit hezké odpoledne u příležitosti zahájení adventu, který bude předzvěstí nadcházejících vánočních svátků," zve vedoucí souboru DS Tyl Slaná Radek Šmíd.

odkaz na originální článek

Vyhledávání