Za Sněhovou královnou do Slané u Semil

21.11.2022 14:39

V neděli 4. prosince 2022 jsou do Kulturního domu ve Slané zváni všichni malí i velcí příznivci divadla a pohádek, na které od 16 hodin čeká pohádkové představení Sněhová královna v podání Divadelního spolku Vojan Desná – Mladá haluz.

Divadelníci z Desné si připravili známou pohádku Hanse Christiana Andersena, ve které se mísí láska, napětí a neobyčejná odvaha. Představení vhodné pro všechny věkové kategorie režíruje Vlaďka Koďousková a v jedné z rolí účinkuje také Aleš Roštejnský, dlouholetý člen našeho slánského Divadelního souboru Tyl.

„Po několika letech půstu způsobeném pandemií nemoci Covid-19 chceme letos diváky a hlavně diváčky zase pozvat na pohádkové představení, které bude už takovým prvním malým dárkem k blížícím se vánočním svátkům," zve na představení vedoucí pořádajícího Divadelního souboru Tyl Slaná Radek Šmíd.

Pohádkový příběh je o zlé královně, která střípkem ledu začarovala malého Kaje a unesla ho do ledového světa bez lásky. Osvobodit ho může jen malá Gerda, a to jen silou své lásky ke kamarádovi. I když neví, co ji čeká, je ochotna pomoci nejbližšímu člověku a podstoupí vše, aby Kaje zachránila. Překoná mráz, vichřici i další nástrahy, které jí staví do cesty zlí skřeti. V království u Sněhové královny ji čeká nejtěžší zkouška…

„Jak známo, dobrých pohádek není nikdy dost. Tak se přijďte podívat, rádi vás přivítáme – malé i velké, předškolní i školní, mladé, starší i nejstarší - tato pohádka je opravdu pro všechny. A děti jistě zaujme také to, že pohádkové hrdiny uvidí na vlastní oči a ne pouze z televizních obrazovek, jak je o Vánocích obvyklé," doplňuje Radek Šmíd.

Zábava i trocha napětí, ale hlavně pohádkově šťastný konec! Toho všeho se dočkáte v Kulturním domě ve Slané u Semil už 4. prosince 2022 od 16 hodin. Vstupné 100 a 70 Kč, občerstvení bude zajištěno v přilehlé restauraci. Vstupenky budou k dostání přímo před představením.

Vyhledávání

plakát

Tato fotogalerie je prázdná.