Významné změny ve vedení souboru (Slánský list)

01.02.2011 09:47

Vážení příznivci Divadelního souboru Tyl Slaná, jsme velice potěšeni, že nám stále zachováváte svoji přízeň, kterou nám právě projevujete i tím, že čtete tyto řádky, na kterých vás chceme seznámit s nejnovějším děním v zákulisí souboru. Protože se v těchto dnech dovršily dva roky od poslední změny ve vedení souboru, stanovy nám opět nedaly na vybranou a museli jsme provést novou volbu výboru. Tentokrát se však nikomu do žádných změn příliš nechtělo, protože paní Helena Šlaisová, dlouholetá vedoucí souboru a jedna z jeho hlavních znovuzakladatelů, už dopředu oznámila, že nebude obhajovat svou funkci. Její rozhodnutí jsme ale respektovali a do voleb se tedy šlo s vědomím, že se jedná o velice důležitý milník v novodobých dějinách divadelního souboru.

Paní Helena Šlaisová má nezpochybnitelnou zásluhu na všech úspěších souboru a všichni členové jí svůj dík a vděčnost vyjádřili předáním Čestného uznání za dlouholetou práci ve vedení Divadelního souboru Tyl Slaná. Všichni se zároveň těší na další společná setkávání a spolupráci, protože svým úmyslem, znovu se neucházet o funkci vedoucího, se s naším souborem samozřejmě neloučí, ale dál zůstává plnohodnotnou členkou, činorodou ochotnicí, neúnavnou nápovědkou a kdo ví, v budoucnu třeba i režisérkou nějakého pěkného představení.

Volba nového vedení tedy proběhla v atmosféře napjatého očekávání toho, kdo bude vybrán, aby navázal na mnohaletou činnost pod sice stále stejným, ale velice úspěšným vedením. Do nového výboru Divadelního souboru Tyl Slaná bylo nakonec zvoleno pět kandidátů s největším počtem odevzdaných hlasů, kteří se mezi sebou vzápětí domluvili na rozdělení odpovědnosti za jednotlivé úkoly a činnosti, které jsou pro fungování ochotnického souboru nezbytné. Kateřina Schovánková tak bude zastávat funkci jednatele souboru, správné hospodaření zajistí Jitka Kvardová, technické záležitosti bude mít na povel Aleš Roštejnský a dramaturgii souboru povede Martin Bašek. Novým vedoucím souboru a nástupcem Heleny Šlaisové na dobu nadcházejících dvou let, na kterou byl nový výbor zvolen, se stal pan Radek Šmíd.

Radek Šmíd je zakládajícím členem Divadelního souboru Tyl Slaná a na jeho práci se podílí od samého začátku, respektive od jeho znovuzaložení před téměř dvanácti lety. Během té doby ztvárnil mnoho různých, převážně komediálních rolí a rovněž se zapojil do vedení souboru v době, kdy v jeho výboru zastával funkci zástupce vedoucího. Je členem Svazu českých divadelních ochotníků a kromě hraní v divadelních představeních se věnoval také účinkování v zábavných pásmech Sjezd dobráků a moderování Divadelních tancovaček.

Přejeme nově zvolenému vedení souboru, aby se jim povedlo nejen plynule navázat na současné úspěchy a dobrou úroveň a pověst Divadelního souboru Tyl Slaná, ale aby se jim zároveň dařilo toto renomé, známost a oblíbenost souboru ještě zvýšit.

Vyhledávání