Významné výročí Ladislavy Machové

09.02.2023 09:24

Začátkem tohoto roku oslavila své významné a kulaté narozeniny paní Ladislava Machová, čestná členka našeho Divadelního souboru Tyl Slaná. Tuto příležitost jsme si nemohli nechat ujít a během výroční schůze všech členů našeho souboru jsme Laďce společně popřáli hodně štěstí, zdraví a ještě spoustu spokojených let dalšího života. Náš soubor Laďce věnoval také hezkou gratulaci s podpisy všech přítomných gratulantů a malou pozornost v podobě krásné květiny. Doufáme, že dalším dárkem jí bylo i vědomí toho, že na ni stále myslíme, že si jí vážíme a rozhodně na ni nehodláme zapomenout. Tak ještě jednou přejeme všechno nejlepší! A spoustu zábavy se všemi pravnoučátky...

 

Ladislava Machová stála v roce 1999 u znovuzrození Divadelního souboru Tyl Slaná, který navázal na tradici ochotnického divadla ve Slané sahající až do roku 1897. Přestože jen díky společnému zápalu a nadšení celého souboru se povědomí o obnoveném ochotnickém divadle velice brzy rozneslo po celé obci i širokém okolí, velký podíl na znovuobnovení činnosti měla právě Ladislava Machová, která se stala režisérkou souboru a na svět pomohla mnoha divadelním představením. Paní Ladislava Machová má nezpochybnitelnou zásluhu na všech úspěších souboru a všichni členové jí svůj dík a vděčnost již dříve vyjádřili předáním Čestného uznání za dlouholetou práci ve vedení souboru. V minulosti byla oceněna také udělením Zlatého odznaku Jizerské oblasti SČDO a zařazením mezi čestné členy Divadelního souboru Tyl Slaná.

 

A o tom, že její činnost pro slánské ochotnické divadlo sahá ještě více do minulosti, vyprávěla v rozhovoru, který si můžete přečíst zde.

Vyhledávání