V Poniklé se uskutečnila derniéra pohádky „Co takhle svatba, princi?“ (Slánský list)

01.02.2013 17:47

Dne 26.1.2013 jsme se v Poniklé rozloučili s divadelní pohádkou „Co takhle svatba, princi?“, které se režisérsky sice ujala Katka Schovánková, ale spíše to byla kolektivní práce a velkou měrou ji poupravil i Radek Šmíd. Pohádka se nakonec dočkala neuvěřitelných 19 repríz!!!! Započali jsme ji dvojitým představením na Vánoce 2011 ve Slané a ukončili v lednu 2013 v Poniklé. Během těchto repríz jsme si vyzkoušeli jaké to je hrát pod širým nebem, ale také v prvotřídních divadelních sálech jaké mají například Městská divadla v Turnově či v Novém Boru. Strávili jsme s pohádkou nesčetně hodin, najezdili nespočet kilometrů a zažili spoustu přebreptů a kopec srandy. Díky pohádce jsme získali i spoustu nových členů do divadelního souboru, kteří budou určitě výbornou a schopnou posilou i do dalších divadelních her. Navázali jsme nová přátelství a získali i zajímavé kontakty na spolky a divadla v okolních obcích.

Ještě jednou chci jménem svým všem, kteří se na vzniku pohádky podíleli, moc a moc poděkovat. Bez vás by nebylo nic a neměli bychom na co vzpomínat. Zejména chci poděkovat Martině a Pavlovi Fejfarovým, kteří se střídali na pozici zvukař-osvětlovač a také Petrovi Maškovi, který nám půjčoval svoji dodávku k přepravě kulis. Uvidíme, co s naší pohádkou udělá čas, třeba se nám brzy zasteskne, text oprášíme a zase se všichni sejdeme na divadelních prknech ve Slané, abychom si ji připomenuli zkrátka jen tak pro radost.

Poděkování patří i všem diváků, kteří nás přišli na naše přestavení podpořit.

Je však na čase jít dál a tak Vás tímto zvu na premiéru nové hry, situační komedie „Když se zhasne“, na kterou se můžete těšit již 23. března 2013!

Katka Schovánková, jednatelka DS Tyl Slaná

Vyhledávání