Už jsme zpět! Skoro

15.05.2020 17:34

Vážení přátelé, příznivci a diváci našeho souboru. Ani nevíte, jak dlouho už máme připravený nadpis k tomuto článku. Prozradíme vám to. Je to od 17. března letošního roku, tedy ode dne, kdy jsme poprvé oznamovali, že jsou všechny naše aktivity až do odvolání přerušeny. A nyní se zdá, že ono odvolání nařízených opatření a zákazů už je skutečně na spadnutí. Pro nás, jako pro vystupující na divadelních scénách a jevištích, je stěžejním termínem den ukončení nouzového stavu, protože od té chvíle budeme moci zase vystupovat bez nutnosti roušek nebo lékařských testů.

Uplynulé dva měsíce pro nás znamenaly zrušení pěti dohodnutých zájezdů našeho představení Tchýně na zabití. Většinu z nich už se nám podařilo přesunout na nové termíny, některé ještě domlouváme a přesuneme je hned na začátek příštího roku. Počítáme tedy s tím, že se situace z jara letošního roku už nebude opakovat.

A protože všechno zlé je pro něco dobré, těch několik týdnů, kdy jsme nemohli hrát a zkoušet probíhala rozsáhlá rekonstrukce a modernizace naší domovské scény, kterou je Kulturní dům ve Slané. My tak moc děkujeme Obecnímu úřadu, všem zastupitelům, panu místostarostovi a paní starostce, kteří tuto akci nejen umožnili, ale také dohlíželi na její bezproblémový průběh. V současnosti je dokončen hlavní sál a práce se na pár týdnů ještě přesunou do zákulisí a šaten, které projdou první komplexní renovací od roku 1974, kdy byl dům postaven a uveden do provozu.

Už se moc těšíme, až se do renovovaných prostor podíváme, protože to bude znamenat také to, že už zase můžeme nejen naplno využívat naše divadelní zázemí, ale hlavně to, že už zase můžeme dělat to, co nás baví, a to je divadlo. A co snad v našem podání baví i vás. Těšíme se na brzké setkání na některém z našich zájezdů, budeme rádi, když podpoříte nás i pořadatele a přijdete se podívat a pobavit.

 

Vyhledávání