Už jen tři týdny zbývají do premiéry nového představení!

27.10.2022 13:49

Dnes chceme všechny přátele a příznivce našeho souboru pozvat na slavnostní premiéru divadelní komedie Vinnetou. Představení se uskuteční v sobotu 19. listopadu 2022 od 19 hodin v Kulturním domě ve Slané. K dispozici bude také příjemné posezení a občerstvení v přilehlé restauraci.

Protože podzimní premiéra se nezadržitelně blíží, dovolte nám alespoň krátce představit tuto bláznivou divadelní komedii o dvou dějstvích. Je to příběh hrdinů našeho dětství! Pokrevních bratrů Old Shatterhanda a Vinnetoua. Vydejte se napříč vrcholky vysokých pohoří, nekonečnými dálavami amerických prérií a prožijte s nimi a jejich přáteli veliká dobrodružství a nemilosrdné boje za čest a slávu. Drama cti v kulisách Divokého západu... Příběh úředníka Památkového úřadu Středočeského kraje, kterého se snaží uplatit lobbista kvůli stavbě dálnice. Nadsázka a humor při zachování odkazu knižní předlohy budiž pozvánkou pro všechny příznivce romantiky divokého západu i dobré zábavy. Komedie na motivy románů Karla Maye a filmů Haralda Reinla.

Ve hře účinkují Tomáš Novotný, Lukáš Kmínek, Kateřina Schovánková, Stanislav Bittengl, Martina Wittmayerová, Ludvík Vlček, Petr Bažant, Jiří Barvínský, Daniel Schovánek, Radek Šmíd a Antonín Hoffmann. Text sledují Helena Šlaisová a Jaroslava Šípková. Techniku zajišťují Ondřej a Lukáš Kvardovi. Režii má Radek Šmíd.

Petr Kolečko, autor této divadelní komedie, se řadí k nejúspěšnějším scénáristům naší současnosti. Je držitelem Českého lva za nejlepší scénář k filmu Masaryk v režii Julia Ševčíka. Nejznámější je ale bezesporu díky takovým seriálům, jako jsou Okresní přebor, Čtvrtá hvězda, Vinaři, Vyšehrad, Lajna, MOST!, Osada a další. V roce 2019 uvedl film Přes prsty v hlavní roli s Jiřím Langmajerem, který nejen napsal, ale nakonec také sám režíroval.

Doufáme a věříme, že naše představení pro vás bude veselým pobavením, které pomůže alespoň na chvíli zapomenout na běžné starosti všedního dne, a že jich v této době není zrovna málo. Nejaktuálnější informace o našem představení, obrázky, ukázky, předprodej a přehled dalších repríz, zájezdů a štací můžete najít na internetové stránce www.vinnetousevraci.cz.

Přejeme vám příjemné prožití podzimu a moc se na vás těšíme v hledišti našeho slánského divadélka.

Z kostýmní zkoušky představení Vinnetou, autor DS Tyl Slaná

 

Vyhledávání