První podzimní představení se vydařilo, viru navzdory

21.09.2020 17:04

Vážení přátelé, máme za sebou první z řady podzimních divadelních představení, které v našem slánském kulturním domě sehrají hostující divadelní soubory z blízkého i vzdáleného okolí. A jsme moc rádi, že jsme se tento rok rozhodli vybrat pouze samé divadelní komedie. Doba je totiž nelehká a úsměv - třebaže není pod rouškou vidět - je to, co nám může pomoci ji překonat.

Prvním takovým "lékem proti trudnomyslnosti" nepochybně bylo představení Natěrač, se kterým vystoupil soubor DS Vojan Desná - Mladá haluz. Diváci se výborně bavili a minimálně během těch devadesáti minut určitě nemysleli na nic špatného - a o to nám šlo především! Proto jse se rozhodli toto představení uspořádat, přestože jsme nevěděli, jestli diváci najdou odvahu a přijdou. Ale našli, přišli a byli skvělí! Potvrdilo se nám, že v této době do divadla přijde opravdu jen někdo, kdo ho miluje a představení si chce užít!

A ještě o jeden poznatek se s vámi chceme podělit. Pamatujeme si, že ještě třeba na premiéře hry Tchýně na zabití minulý říjen se hned po začátku představení, když se setmělo v sále, hledištěm rozeznělo typické pokašlávání mezi diváky... To je běžné, nejedná se o nic nenormálního a herci s tím dokonce počítají a dávají si větší pozor, aby je bylo dobře slyšet. O uplynulém víkendu to ale bylo jinak. A ačkoliv diváků nebylo zas o tolik méně než v dobách bez viru - když se v sále zhaslo, nekašlal nikdo!

My chceme moc poděkovat všem přítomným divákům za jejich zodpovědný přístup, za roušky i za používání dezinfekce. Ale děkujeme i našim divákům, kteří tentokrát nepřišli, protože se třeba necítili úplně fit. Nebojte, přijdete příště, až vám zase bude dobře - divadel pro vás máme připravených ještě dost! A to příští už v sobotu 24. října od půl osmé večer, kdy k nám přijede Divadlo - TJ Sokol Roprachtice s komedií (Ne)prodejné manželky (rezervace zde).

Vyhledávání

Celá galerie pod článkem vpravo nebo zde