Pozvánka na Rybu ve čtyřech do Slané

03.01.2017 12:53

V sobotu 14. ledna 2017 jsou do Kulturního domu ve Slané zváni všichni příznivci divadla, na které od půl osmé večer čeká představení Ryba ve čtyřech. Jedná se o černou komedii, kterou napsal německý scénárista, režisér a spisovatel Wolfgang Kohlhaase ve spolupráci s herečkou Ritou Zimmerovou. Představení uvidíte v podání Divadla EXIL z Pardubic, které se do Slané vrací po více než dvou letech.

U tří neprovdaných sester vlastnících pivovar je už dlouhou řadu let zaměstnán sluha, který celou dobu vykonával nejen mnoho funkcí v domácnosti, ale postupně se stal i jejich milencem. Tyto služby vykonával bez reptání a dobrovolně. Teď se ale cítí zestárlý, unavený a vyčerpaný požaduje na každé z nich to, co mu v intimních chvílích slíbily – totiž, že dostane po jejich smrti určitou částku peněz. Chce peníze co nejdříve, protože cítí, že by se jejich smrti dočkat nemusel.

„Tragikomedie, ve které nečekejte třeskutý humor ani litry krve. To zajímavé se mnohdy odehrává uvnitř, v tomto případě na pomezí morálky a společenských konvencí doby,“ zve na představení vedoucí pořádajícího Divadelního souboru Tyl Slaná Radek Šmíd.

Ryba ve čtyřech je stálicí českých jevišť. Pokud vás minula na divadelní scéně, možná jste ji zaregistrovali jako televizní diváci. Černou komedii podle knihy W. Kolhaase a R. Zimmerové natočila v roce 1987 režisérka Pavlína Moskalyková s Jiřinou Bohdalovou, Blankou Bohdanovou a Květou Fialovou v rolích tří sester. Komorníka hrál Rudolf Hrušínský.

„Věřím, že do slánského kulturního domu přijde divadelníky z Pardubic podpořit co nejvíce spokojených diváků. Odměnou jim bude divadelní komedie o třech sestrách a jednom sluhovi, aneb co se stane, když se muž rozhodne plnit své sny.“

Představení se uskuteční v Kulturním domě ve Slané u Semil v sobotu 14. ledna 2017 od 19.30 hodin. Vstupné 70 a 30 Kč, občerstvení bude zajištěno v přilehlé restauraci.

Vyhledávání

Plakát

Tato fotogalerie je prázdná.