Pozvánka na divadelní premiéru

27.10.2022 13:34

Divadelní soubor Tyl Slaná (www.dstyl.cz) si všechny své přátele a příznivce dovoluje pozvat na slavnostní premiéru divadelní komedie Vinnetou. Představení se uskuteční v sobotu 19. listopadu 2022 od 19 hodin v Kulturním domě ve Slané. Vstupné je 100 a 70 Kč. K dispozici bude také příjemné posezení a občerstvení v přilehlé restauraci.

„Všechny naše milé diváky bychom rádi seznámili se zbrusu novou divadelní hrou Vinnetou, protože její podzimní premiéra se nezadržitelně blíží. Dovolte nám tedy alespoň krátce představit tuto bláznivou divadelní komedii o dvou dějstvích,“ uvedl vedoucí slánského souboru Radek Šmíd.

Je to příběh hrdinů našeho dětství! Pokrevních bratrů Old Shatterhanda a Vinnetoua. Vydejme se napříč vrcholky vysokých pohoří, nekonečnými dálavami amerických prérií a prožijme s nimi a jejich přáteli veliká dobrodružství a nemilosrdné boje za čest a slávu. Drama cti v kulisách Divokého západu… Příběh úředníka Památkového úřadu Středočeského kraje, kterého se snaží uplatit lobbista kvůli stavbě dálnice. Nadsázka a humor při zachování odkazu knižní předlohy budiž pozvánkou pro všechny příznivce romantiky divokého západu i dobré zábavy. Komedie na motivy románů Karla Maye a filmů Haralda Reinla.

Ve hře účinkují Tomáš Novotný, Lukáš Kmínek, Kateřina Schovánková, Stanislav Bittengl, Martina Wittmayerová, Ludvík Vlček, Petr Bažant, Jiří Barvínský, Daniel Schovánek, Radek Šmíd a Antonín Hoffmann. Text sledují Helena Šlaisová a Jaroslava Šípková. Techniku zajišťují Ondřej a Lukáš Kvardovi. Režii má Radek Šmíd.

Petr Kolečko, autor této divadelní komedie, se řadí k nejúspěšnějším scénáristům naší současnosti. Je držitelem Českého lva za nejlepší scénář k filmu Masaryk v režii Julia Ševčíka. Nejznámější je ale bezesporu díky takovým seriálům, jako jsou Okresní přebor, Čtvrtá hvězda, Vinaři, Vyšehrad, Lajna, MOST!, Osada a další. V roce 2019 uvedl film Přes prsty v hlavní roli s Jiřím Langmajerem, který nejen napsal, ale nakonec také sám režíroval.

„Doufáme a věříme, že naše představení pro vás bude veselým pobavením, které pomůže alespoň na chvíli zapomenout na běžné starosti všedního dne, a že jich v této době není zrovna málo. Nejaktuálnější informace o našem představení, obrázky, ukázky, předprodej a přehled dalších repríz, zájezdů a štací můžete najít na internetové stránce www.vinnetousevraci.cz,“ upřesnil Radek Šmíd.

„Přejeme vám příjemné prožití podzimu a moc se na vás těšíme v hledišti našeho slánského divadélka,“ dodal na závěr režisér a vedoucí slánského souboru.

 

Z kostýmní zkoušky představení Vinnetou, autor DS Tyl Slaná

Vyhledávání

plakát

Tato fotogalerie je prázdná.