Pozvánka na divadelní premiéru

04.10.2019 08:48

Divadelní soubor Tyl Slaná si všechny své přátele a příznivce dovoluje pozvat na slavnostní premiéru divadelní komedie Tchýně na zabití v podání našeho slánského souboru. Představení se uskuteční v sobotu 19. října 2019 od 16:00 a 19:30 hodin v Kulturním domě ve Slané. Vstupné je 70 a 30 Kč. K dispozici bude také příjemné posezení a bohaté občerstvení v přilehlé restauraci.

„Všechny přátele, příznivce a fanoušky našeho divadelního souboru bychom rádi seznámili s naší zbrusu novou divadelní hrou, protože její podzimní premiéra se nezadržitelně blíží. Dovolte mi tedy opravdu pouze ve stručnosti popsat děj této bláznivé komedie o dvou dějstvích,“ uvedl principál slánského souboru Radek Šmíd.

„Ani sama Smrt nezabrání tchýním prudit a montovat se do života svým mladým. Čistokrevná řachanda okořeněná duchařinou popisuje vztah mezi tchýní a zetěm, snachou a tchýní, mezi matkou a dcerou, synem a matkou, mezi mladými manžely a konečně a hlavně mezi tchýněmi samotnými… Ale víc už opravdu neprozradíme. Přijďte se sami podívat a výborně pobavit.“

Autorem této divadelní komedie je herec a režisér Jakub Zindulka, syn „velkého herce malých rolí“ Stanislava Zindulky. Jakub se narodil v roce 1966. Po maturitě na gymnáziu, jemuž dal přednost před studiem konzervatoře, byl přijat na pražskou DAMU. V roce 1998 v Plzni založil Divadlo Dialog, které sdružuje menší divadelní spolky, jehož se stal šéfem. Zde se též začal uplatňovat jako režisér a autor. Už dávno to není „jen“ syn slavného otce, Stanislava Zindulky, ani vodník z Princezny ze mlejna Zdeňka Trošky.

Ve hře účinkují Marie Farská, Martina Kynčl Wittmayerová, Tomáš Kužel a Zdena Krejčí. Režie tohoto zbrusu nového představení našeho souboru se opět chopila Helena Šlaisová, pro kterou je to další režijní počin po velice úspěšném představení Účel světí prostředky, který se dočkal dvou desítek repríz. A my věříme, že i tato hra bude neméně podařená.

„Snad smíme doufat, že naše inscenace pro Vás bude nejen veselým pobavením, ale také hezkým zážitkem, který Vám pomůže překonat nesnadné období konce letního období. Nejaktuálnější informace o našem představení, obrázky, ukázky a přehled dalších zájezdů a štací můžete najít na internetové stránce www.dstyl.cz, kde najdete i možnost rezervace vstupenek. Už teď se na Vás těšíme v hledišti našeho slánského divadélka,“ upřesnil Radek Šmíd.

Představení se uskuteční v Kulturním domě ve Slané u Semil v sobotu 19. října 2019 od 16:00 a 19:30 hodin. Vstupné bude 70 Kč a občerstvení je zajištěno v přilehlé restauraci. Vstupenky budou k dispozici v pokladně přímo před představením.

Vyhledávání

plakát

Tato fotogalerie je prázdná.