Pozvánka do Prahy na vánoční trhy a muzikál Ať žijí duchové!

06.06.2016 14:57

Divadelní soubor Tyl Slaná si s předstihem dovoluje opět pozvat všechny milovníky vánoční nálady na prosincový autobusový zájezd za kulturou. Také tentokrát bude naším cílem Praha a její vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí. Vrcholem zájezdu bude návštěva muzikálu Ať žijí duchové na jevišti Kongresového centra Praha.

Náš soubor pokračuje v započaté činnosti pořádání zájezdů na profesionální představení do Prahy, Liberce, Mladé Boleslavi a dalších velkých a oblíbených divadel. Ani tentokrát však neopomeneme nadcházející vánoční svátky a zájezd si tak prodloužíme o několik příjemných hodin strávených v kouzelné adventní atmosféře pražských vánočních trhů.

Zájezd se uskuteční v sobotu 10. prosince 2016 a čeká na vás vskutku vánoční zážitek. V 11 hodin vyjede autobus z Lomnice nad Popelkou přes Košťálov do Semil, kde zájemcům zastaví u Komerční banky. Odtud pojede do Slané, Turnova a Prahy, kde kolem 13 hodin zastaví přímo u Kongresového centra Praha. Chvíle po příjezdu využijeme na oběd a poté už bude následovat individuální odchod do sálu, kde od 14 hodin začíná představení Ať žijí duchové. Po představení opět nasedneme do autobusu a společně odjedeme do cenra města. Tam budete mít možnost prohlídky vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí, které budou jen 15 minut chůze od autobusu, který bude připraven pro případné uložení nakoupených věcí. Odjezd z Prahy bude v 20 hodin a do Semil dorazíme kolem 22 hodin.

Náš Divadelní soubor Tyl Slaná nabízí limitované množství 40 vstupenek za 690,- Kč (zahrnuje vstupné a dopravu) pouze do středy 31. srpna 2016. Vstupenky zajednávejte a platbu domlouvejte na telefonním čísle 773654743 (Radek Šmíd). Využít můžete také elektronický formulář zde.

A o čem tento výpravný muzikál pro velké i malé vlastně je? V ospalé vesničce Brtnice přijdou tamější ochotníci s nápadem. Před čtyřiceti lety se na jejich hradě natáčel slavný film Ať žijí duchové. Proč toho nevyužít a nesehrát známou hudební komedii v létě pod širým nebem? Ředitel školy sepíše divadelní adaptaci a požádá o pomoc studenty pražské DAMU, kteří si letos místo sjíždění Vltavy můžou v létě zazkoušet - hurá! Všichni, kromě jejich profesora to berou jako happening. Přes počáteční nedůvěru mezi ochotníky a studenty vše spěje k očekávané premiéře. Romantický příběh se prolíná se skutečným životem. A tak se představitelka Leontýnky nakonec doopravdy zamiluje do kluka, který hraje Dlouhého Jendu, a rozpadající se zříceninu hradu Brtník zachrání místo skřítků tesařů tajemná šlechtična. Je živá, nebo je to duch? Hranice mezi reálným životem a pohádkou jsou tenčí než pavučina. A den je tak slunečný!

Představení, v němž účinkuje 68 herců, zpěváků a tanečníků, dominuje obří scéna velikosti skutečného hradu. Rekvizity skřítků jsou zvětšené do nadživotní velikosti, čím vytvářejí iluzi skutečných trpaslíků. Působivá inscenace se odehrává jako "divadlo na divadle". Divácky vděčné jsou gagy a situace, které jsou všeobecně známé z filmové verze, včetně hlášek učitelky zvané Černá kronika nebo vedoucího samoobsluhy alias Jouzy.

Výpravný muzikál Ať žijí duchové na motivy filmu Oldřicha Lipského přináší spoustu scénických kouzel, magických triků a hlavně všechny hity ze slavné předlohy Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. „Hajný je lesa pán“, „Dumky, žalky“, „Šupy dupy dup“ anebo „Pramen zdraví z Posázaví“ znovu zazní v romantickém příběhu, kde vládnou duchové a láska. Do muzikálové verze přibylo i mnoho dalších nejoblíbenějších písniček jako „Není nutno“, „Dělání“, „Elektrický valčík“, „Když se zamiluje kůň“ aj.

Divadelní soubor Tyl Slaná nabízí nejen zájezd na muzikál a vánoční trhy, ale vlastně takový krátký zájezd zpět časem, zájezd do našich dětských let, kdy jsme tento veselý film milovali. Dopřejte proto tento výlet nejen sobě, ale i svým nejbližším. Co nejrychleji si zamluvte své vstupenky!

Vyhledávání

Stav tohoto zájezdu:

 ZÁJEZD SE Z DŮVODU NENAPLNĚNÍ KAPACIT ZÁJEZDU RUŠÍ - více informací zde  

 

Vstupenky zajednává a platbu domlouvá:

Předseda DS Tyl Slaná, z.s.
Radek Šmíd
+420 773 654 743
(Po-Pá od 9 do 17 hodin)

 

Zájezd se uskuteční v případě přihlášení 40 osob. O případném zrušení zájezdu z důvodu nevyužití kapacity bychom vás informovali na této stránce. V případě zrušení zájezdu vracíme 100% předem přijaté platby.