Ohlédnutí za úspěšnou přehlídkou

11.05.2016 14:52

Vážení příznivci, děkujeme, že máte pořád větší a větší zájem o dění v našem souboru. Pamatujte, že největší novinky vždy s předstihem najdete na našem facebooku zde, s menším zpožděním pak i na těchto internetových stránkách. Dnes vám tak přinášíme krátké ohlédnutí za naší účastí na 26. divadelní přehlídce Josefodolské divadelní jaro, která se o uplynulém víkendu konala v krásném prostředí Jizerských hor.

Po loňské pauze, kdy jsme se přehlídky zúčastnili pouze jako přihlížející diváci, jsme se letos opět zapojili do soutěžního klání, tentokrát s divadelní inscenací hry ...a za Tracym tygr. Soutěžní porota složená z divadelních bardů a profesionálů, kterými byli pánové František Zborník, Rudolf Felzmann, Jan Hlavatý a Jaromír Kejzlar, rozhodovala velmi odborně. Díky tomu si zástupci všech soutěžních souborů mohli odnést mnoho dobrých rad a někteří dokonce pochvalu v podobě udělených cen či čestných uznání předávaných na závěrečném slavnostním vyhlášení. Mimo soutěžní klání se přehlídky účastnili i "naši nejmenší" s pohádkovým představením Čertovská pohádka.

Vítězem přehlídky se letos stal Divadelní spolek Havlíček Zákupy, který se předvedl s inscenací hry Ženitba od Nikolaje Vasilijeviče Gogola, a postupuje tak na přehlídku Krakonošův divadelní podzim, která se v říjnu uskuteční ve Vysokém nad Jizerou. Jistě bude zajímavé sledovat, jak se v tamních podmínkách souboru ze Zákup, reprezentantům SČDO Jizerská oblast, povede.

Během závěrečného slavnostního zakončení přehlídky jsme záskali hned tři pěkná ocenění. Martin Daniel Bašek, režisér představení, si z rukou porotců a pořadatelů přehlídky převzal Čestné uznání za dramaturgické hledání. Lukáš kmínek a Zuzka Patočková, herečtí představitelé Tracyho a Andrey, získali Čestné uznání za herecké výkony. Mimo těchto ocenění jsme si opět odvezli spoustu pěkných zážitků a mnoho inspirace pro další činnost našeho souboru.

Ocenění obdrželi Martin Daniel Bašek, Zuzana Patočková a Lukáš Kmínek

Vyhledávání