Ohlédnutí za letošní divadelní přehlídkou v Josefově Dole

07.07.2020 14:13

Vážení příznivci, děkujeme, že o náš soubor a dění v něm máte pořád zájem, a to i v této složité době, která není zábavě úplně nakloněna. Pamatujte, že čerstvé novinky vždy s předstihem najdete na našem facebooku a s menším zpožděním pak i na těchto internetových stránkách. Dnes vám tak přinášíme krátké ohlédnutí za naší účastí na jubilejní 30. divadelní přehlídce Josefodolské divadelní jaro, která se v krásném prostředí Jizerských hor konala až během uplynulého víkendu, od 3. do 5. července, protože původní květnový termín nemohl být z důvodu koronavirové karantény dodržen.

Po několikaleté pauze, kdy jsme se přehlídky zúčastnili pouze jako přihlížející diváci, jsme se letos opět zapojili do soutěžního klání, tentokrát s divadelní inscenací bláznivé komedie Tchýně na zabití od Jakuba Zindulky. Soutěžní porota složená z divadelních odborníků a profesionálů, kterými byli pánové Jan Hlavatý, Zdeněk Janál, Jaromír Kejzlar, Miroslav Král a paní Petra Richter Kohutová, rozhodovala velmi fundovaně a díky tomu si zástupci všech soutěžních souborů mohli odnést mnoho praktických rad a někteří dokonce pochvalu v podobě udělených cen či čestných uznání předávaných na závěrečném slavnostním vyhlášení.

Vítězem přehlídky se letos stalo Rádobydivadlo Klapý, které se předvedlo s inscenací tragikomedie Vassa od Maxima Gorkého, a postupuje tak na přehlídku Krakonošův divadelní podzim, která se v říjnu uskuteční v od nás nedalekém Vysokém nad Jizerou.

Hodnocení našeho souboru vyznělo souhrně tak, že pokud se někdo přišel do sálu pobavit, užít si uvolněnou atmosféru přehlídky a podívat se na divadelníky ze Slané, tak pravděpodobně odcházel spokojený. Dle názoru poroty je na hercích a tvůrcích znát vzájemná propojenost a radost ze společné práce, jenže herecká symbióza se maličko vytrácí. To však neznamená, že herci nemají talent. Mají. Jen ho musí ještě lépe využít. Našlo se i několik praktických rad, jak naše představení ještě vylepšit, za což jsme porotcům vděční a jejich rady si bereme nejen k srdci, ale určitě je použijeme i přímo na jevišti. Své hodnocení porota zakončila s tím, že setkání s porotou má být hlavně inspirující, motivující a přátelské. Kdo toto přijímá, tak také ví, že Tchyně na zabití byla příjemným překvapením přehlídky.

Během závěrečného slavnostního zakončení získal také náš soubor jedno pěkné ocenění. Martina Wittmayerová, představitelka role Jindry, si z rukou porotců a pořadatelů přehlídky převzala Cenu za herecký výkon. Mimo tohoto ocenění jsme si opět odvezli spoustu pěkných zážitků a mnoho inspirace pro další činnost našeho souboru.

V Josefově Dole jsme pokaždé moc rádi, vždy tu strávíme celý víkend a moc neradi odtud odjíždíme. Jinak tomu nebylo ani letos a my všichni už se moc těšíme na další ročníky a na další setkání se všemi těmi přáteli a blázny, které zlákala vůně šminek a prken, která znamenají svět!

 

Fotogalerie

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání