Ohlédnutí za letošní divadelní přehlídkou v Josefově Dole

08.05.2012 13:17

O uplynulém víkendu od 4. do 6. května jsme se opět rozjeli do krásného prostředí Jizerských hor, do krásné vesničky Josefův Důl. Konal se tam totiž další ročník divadelní přehlídky venkovských ochotnických souborů - Josefodolské divadelní jaro. Po loňské pauze, kdy jsme se přehlídky zúčastnili pouze jako přihlížející diváci, jsme se letos s představením Přelet nad kukaččím hnízdem opět zapojili do soutěžního klání. O tom, jestli úspěšně, rozhodovala porota složená z divadelních profesionálů. A nutno říci, že rozhodovala velmi spravedlivě a odborně, a navíc s obrovským citem pro ochotnické srdíčko. Díky tomu si zástupci všech soutěžních souborů mohli odnést mnoho dobrých rad a někteří dokonce pochvalu v podobě udělených cen či čestných uznání předávaných na záverečném slavnostním vyhlášení.

Letos se vítezem přehlídky stal soubor Rádobydivadla Klapý, který předvedl opravdu profesionální výkon v inscenaci Kráska z Leenane, a postupuje tak na přehlídku Krakonošův divadelní podzim, která se v říjnu uskuteční v nedalekém Vysokém nad Jizerou.

Náš soubor byl pochválen za to, že jsme se nezalekli pustit se do tak náročného představení a hlavně pak za to, že jsme se nebáli hrát toto představení na zájezdech i pro diváky, kteří přeci jen nemusejí být na podobně obsahově náročné představení zvyklí. Naše inscenace se porotě líbila, ale i pro nás se našlo několik praktických rad, jak naše představení ještě vylepšit. Petr Bažant, představitel postavy Hardinga, byl navíc oceněn Čestným uznáním za herecký výkon. Ve stejné kategorii, ale tentokrát už dokonce Cenou za herecký výkon byl poctěn Radek Šmíd, za postavu Billyho, a samozřejmě Martin Bašek, představitel hlavní role rebela McMurphyho a režisér celého představení. Mimo těchto ocenění jsme si opět odvezli spoustu pěkných zážitků a mnoho inspirace pro další činnost našeho souboru.

V Josefově Dole jsme nesoutěžně, pro žáky a žáčky základních a mateřských škol, odehráli také pohádkové představení Co takhle svatba, princi?, které se rovněž setkalo s kladným přijetím u malých diváků. Proto věříme, že se bude líbit i divákům a porotě na přehlídce Dospělí dětem, které se v Novém Boru zúčastníme už 26. května. Ale o tom zase někdy příště...

Fotogalerie: Ohlédnutí za letošní divadelní přehlídkou v Josefově Dole

/album/fotogalerie-ohlednuti-za-letosni-divadelni-prehlidkou-v-josefove-dole/a2012-05-04-17-55-03-jpg/
/album/fotogalerie-ohlednuti-za-letosni-divadelni-prehlidkou-v-josefove-dole/a2012-05-05-00-16-13-jpg/
/album/fotogalerie-ohlednuti-za-letosni-divadelni-prehlidkou-v-josefove-dole/a2012-05-05-00-50-51-jpg/
/album/fotogalerie-ohlednuti-za-letosni-divadelni-prehlidkou-v-josefove-dole/a2012-05-05-19-02-51-jpg/

Vyhledávání