Ohlédnutí za Jarním plesem ve Slané

25.03.2015 10:41

Uplynulou sobotu 21. března 2015 se ve Slané u Semil uskutečnil Jarní ples. První nejen svým pořadím, ale také datem konání, kterým se stala první jarní sobota letošního roku. „Navíc byl první také tím, že se jednalo o první spolupráci našeho divadelního souboru s jiným obecním spolkem, konkrétně se Sborem dobrovolných hasičů,“ upřesňuje Radek Šmíd, vedoucí slánských divadelníků, kteří ples spolupořádali. „Ale myslíme, a nadšené reakce plesových hostů nám dávají za pravdu, že to byla spolupráce podařená,“ doplňuje.

Plesu předcházelo několikaměsíční období příprav, protože pořadatelé nechtěli nic ponechat náhodě. „Ten poslední týden před samotným plesem byl opravdu náročný,“ zmiňuje ještě Šmíd. „Všechno ale mělo svůj smysl a organizačně byl ples zajištěn opravdu znamenitě, za což chci všem, kteří se na přípravě plesu podíleli, moc poděkovat.“

Vlastimil Schovánek, bývalý starosta Slané a dlouholetý slánský dobrovolný hasič k tomu připojuje: „Obrovskou neznámou pro nás byl předprodej, který jsme se letos poprvé rozhodli vyhlásit několik týdnů předem s možností rezervace konkrétního místa v sále.“ Zní to sice jednoduše, ale udržet si přehled o aktuálních volných a obsazených místech není úplně snadné. Pořadatelům se jejich snaha ale vyplatila, protože dvě třetiny místenek se prodaly právě v předprodeji. „Hlavně pro hosty je lepší, když vědí, že mohou přijít a usadit se na své předem rezervované místo, než váhat, jestli na ples vůbec vyrazit, protože nevědí, jestli se posadí,“ doplňuje Schovánek.

Samotný večer už byl onou pomyslnou zlatou tečkou. Hostům, kteří zaplnili sál už v osm hodin večer, hrála ke společenskému tanci hudební skupina Futrál. Každá z přítomných dam navíc získala malou květinovou pozornost a o pohodu a komfort všech bylo postaráno hned ve dvou barech a v restauraci, kde bylo celý večer k dispozici hned několik chutných minutek. „Novinkou a do značné míry také lákadlem byl koktejlový bar Pavla Provocateur Nováka, kde hosté mohli celý večer ochutnávat jeden drink za druhým, a který se také postaral o půlnoční ohnivé představení,“ prozradila Kateřina Schovánková, jednatelka divadelního souboru. O velice smyslné zpestření celého večera se ve svých vystoupeních postarala také orientální tanečnice Azza Beya, která představila několik svých tanců, za které získala zlaté a stříbrné medaile na podzimním mistrovství světa ve World Dance. „Hosté večera se dočkali také oblíbené soutěže o ceny a půlnočního slosování o nejhodnotnější výhry, včetně večeří zdarma, letenek a zájezdu,“ pochlubila se dále Schovánková.

Pořadatelé nezapomněli poděkovat všem sponzorům, kteří svými dary pomohli zajistit vše potřebné k uspořádání této náročné akce. „Věřím, že hosté si celý večer náležitě užili. A pokud někteří z jakéhokoliv důvodu chyběli, budeme se na ně těšit v roce příštím, na který si chystáme další pokračování,“ uzavírá Radek Šmíd.

Vyhledávání