Odpočítáváme necelé dva týdny do premiéry nového představení!

20.03.2017 20:31

Všechny přátele, příznivce a fanoušky našeho divadelního souboru bychom rádi seznámili s naší zbrusu novou divadelní hrou, protože její aprílová premiéra se nezadržitelně blíží. Dovolte nám tedy ve stručnosti popsat děj této lehce erotické divadelní komedie o dvou dějstvích.

Příběh jako by opsaný z domácí politiky, v němž pouze pandury nahradily role toaletního papíru. Matka majitelka řídí společně s dcerou malou solidní obchodní firmu, kterou kdysi zakládala s manželem. Ten ji však podvedl, dal se na cestu zločinu, a tak se s ním rozešla. Do firmy zavítá neznámý, úspěšný a pohledný lobbista. Nabídne dámám obrovský kontrakt pro armádu, který může přinést značný zisk, ale je spojen s miliónovým úplatkem. Během jednání se matka i dcera postupně do lobbisty prudce zamilují, a vzniká tak řada úsměvných situací, díky nimž obě ženy na nabízený obchod málem přistoupí. Zabrání tomu ale nečekaný příjezd druhé dcery ze zámoří. Ta se s lobbistou sblíží a vše spěje k nečekanému rozuzlení... 

Autor této divadelní komedie, pan Jaromír Břehový, se narodil 2. října 1952 v Pardubicích. Ochotnickému – studentskému divadlu se poprvé začal věnovat už na střední škole. Jeho další divadelní činnost se datuje do roku 1984, kdy působil jako herec v Divadelním studiu při Domě kultury ve Žluticích. Od roku 1986 do současnosti je vedoucím, spoluzakladatelem, autorem, režisérem a hercem souboru Žlutičan ve Žluticích na Karlovarsku, pro který napsal komedie Otylka, Macourek měl pravdu, Rejžák z Prahy, jeho asi nejznámější komedii Sborovna a další. Je také držitelem mnoha divadelních ocenění.

Ve hře účinkují Marie Farská, Martina Wittmayerová, Michaela Hásková a Radek Šmíd. Režie tohoto zbrusu nového představení našeho souboru se chopila Helena Šlaisová. Text sleduje Jana Báčová, scénu staví Aleš Ropštejnský a o světla a zvuk se budou střídavě starat Jan Kvarda a Martina Fejfarová.

Snad smíme doufat, že naše inscenace pro Vás bude nejen veselým pobavením, ale také hezkým aprílovým zážitkem. Představení se uskuteční v Kulturním domě ve Slané u Semil v sobotu 1. dubna 2017 od 16:00 a 19:30 hodin. Vstupné bude 70 Kč a občerstvení je zajištěno v přilehlé restauraci.

Přejeme Vám příjemné prožití jara a na Apríla se na Vás těšíme v hledišti našeho slánského divadélka. A to není Apríl!

Ze zkoušky představení Účel světí prostředky

Vyhledávání

Do premiéry zbývá: