Ocenění Jizerské oblasti SČDO pro další členy našeho souboru

28.04.2023 09:52

Dnes bychom vás rádi dodatečně informovali o tom, že Jizerská oblast Svazu českých divadelních ochotníků (JO SČDO) jejíž členem je také náš divadelní soubor, před nedávnem udělila své nejvyšší ocenění, tedy Zlatý odznak Jizerské oblasti, dalším členům našeho souboru - paní Jitce Kvardové a panu Stanislavu Bittenglovi. Kolektiv JO SČDO je tak ocenil za mnohaletou významnou činnost v amatérském divadle a ve společenském a kulturním životě. Toto ocenění bylo jeho nositelce i nositeli předáno během březnové derniéry divadelního představení Tchýně na zabití z rukou člena JO SČDO pana Bohuslava Dušty. Oceněným jménem všech členů a příznivců našeho souboru ještě jednou velice gratulujeme!

Jitka Kvardová je jednou z nejaktivnějších členů Divadelního souboru Tyl Slaná. Její práce, přestože se neodehrává na jevišti, je dobře viditelná i v hledišti. Její práce totiž už mnoho let probíhá ve vedení souboru, kde má na zodpovědnost finance a hospodaření. Krom toho vždy velmi ochotně pomáhá v zákulisí souboru, ať už se jedná o pomoc s úklidem zázemí nebo o pomoc s rozvozem plakátů. Bez její pomoci by se mnohdy neobešlo ani zajišťování občerstvení pro náš nebo hostující divadelní soubory.

Stanislav Bittengl je bezpochyby jedním z nejaktivnějších členů Divadelního souboru Tyl Slaná. Z dosud uvedených 20 her od obnovení souboru v roce 2000 vystupoval v celkem 16 z nich, čímž se stal nejobsazovanějším hercem Divadelního souboru Tyl Slaná!

Vyhledávání

naši ocenění

Tato fotogalerie je prázdná.