Noc divadel 2020

21.11.2020 18:00

Milí přátelé, příznivci a diváci našeho divadelního souboru ze Slané. I přes nepříznivou situaci náš soubor nepřestává pracovat a dál pro vás tvoří a plánuje. U příležitosti Noci divadel 2020 bychom vás chtěli seznámit s naší tak trochu neviditelnou činností. Během této nelehké doby pilně pracujeme na tom, abychom se mohli co nejdříve vrátit k naší práci a nabídnout vám jak další reprízy naší osvědčené divadelní komedie Tchýně na zabití, tak i další novou inscenaci! Ale o tom všem už v příspěvcích níže...

Nejprve nám dovolte vám ukázat, jak to vypadalo v našem "domovském" Kulturním domě Slaná během jara a léta tohoto roku. Z našich předchozích příspěvků už víte, že po 40 letech probíhala rozsáhlá modernizace a rekonstrukce. Pojďte se nyní ale podívat také obrazem.

Rekonstrukce Kulturního domu ve Slané

Tato fotogalerie je prázdná.

Kvůli vládnímu nařízení o karanténě jsme tento rok museli odvolat hned 8 plánovaných zájezdů s naším aktuálním divadelním představením Tchýně na zabití. Bylo to pro nás o to těžší a nepříjemnější, že jsme v naší dvacetileté historii (od znovuobnovení činnosti v roce 2000) byli nuceni zrušit jen minimálně zájezdů. A proto musíme moc poděkovat těm pořadatelům, kteří s námi hned začali plánovat a domlouvat náhradní termíny - jejich přístup nám moc pomohl tuto nepříjemnou zkušenost překonat. Nyní už známe první náhradní termíny a další budou přibývat. Na stránce našeho programu můžete sledovat, kdy se dostaneme třeba k vám. A pevně věříme, že nás i pořadatele přijdete podpořit! Níže si prohlédněte krátké video, které se ohlíží za minulou sezónou - doufáme, že ta současná sezóna už nám brzy opět dovolí rozjet se za vámi!

Na závěr dnešního příspěvku k Noci divadel 2020 pro vás máme absolutní novinku! Během uplynulých týdnů jsme začali zkoušet nové divadelní představení! Ptáte se, jak je to možné? Jen pomocí internetu! Jistě si pamatujete na naši anketu, které jste se možná i zúčastnili a ve které jsme se vás ptali, jaký by měl být žánr našeho příštího představení? Jednou z několika možností bylo i představení na motiv nějakého filmu, a právě tato možnost získala nejvíc hlasů! Proto jsme se rozhlédli po nějakém filmu a výsledkem je naše nově chystaná komedie nazvaná Mumie ve skříni! Název je zatím pouze pracovní… Ptáte se, jak je i toto možné? Odpovědí je, že se jedná o naše první tvůrčí představení, které si od začátku až do konce, od námětu a scénáře až po premiéru, připravíme v našem divadelním souboru! Jak již bylo řečeno, tvůrci se několik týdnů pravidelně 1-2 týdně scházejí na internetu a v rámci možností zkouší! Ale protože jeviště nic nenahradí, samozřejmě už se těší, až se budou moci sejít naživo na prknech, která znamenají svět. Naděje svitla, a pokud se vládní Protiepidemický systém (PES) skutečně změní ze stupně 5 na stupeň 4, už nám to dovolí alespoň přemýšlet o možnostech společného zkoušení. Ale nepředbíhejme, věříme, že všechno má svůj čas. A také více informací o chystaném představení vám přineseme, až bude ta správná doba. Tentokrát vám aspoň prozradíme, kdo se v chystaném představení objeví.

Mumie ve skříni

Tato fotogalerie je prázdná.

Tímto se s vámi loučíme a děkujeme za váš zájem aspoň touto elektronickou cestou. Věříme, že se brzy po Novém roce budeme mít příležitost vidět a potkat osobně. Moc se na vás těšíme!

 

Se srdečným pozdravem,

váš Divadelní soubor Tyl Slaná

Vyhledávání