Napětí a humor přináší do Slané divadelníci z Lučan

24.10.2019 13:06

V sobotu 16. listopadu 2019 jsou do Kulturního domu ve Slané zváni všichni příznivci divadla, na které od sedmi hodin večer čeká představení Do hrobky tanečním krokem. Jedná se o detektivní komedii Normana Robbinse v podání Lučanského divadelního spolku.

Lučanský spolek divadelní si pod vedením režisérky Jany Kouřilové připravil představení, jehož děj se odehrává jednoho podzimního večera v rozpadající se knihovně gotického sídla, kam se na pozvání rodinného právníka a jeho sekretářky sjíždí potomci zesnulých profesionálních zabijáků, aby zde projednali dědické záležitosti.

„Věříme, že do slánského kulturního domu přijde divadelníky z Lučan podpořit co nejvíce diváků. Odměnou jim bude detektivní komedie, která vedle napětí nepostrádá ani spoustu humoru a překvapení," zve na představení vedoucí pořádajícího Divadelního souboru Tyl Slaná Radek Šmíd.

Zápletkou hry je, že každý z dědiců si svůj podíl na majetku představuje zcela jinak a ještě netuší, že zájem o dědictví mají nejen pozůstalí příbuzní. V domě se odehrává řada záhadných věcí. Každý podezírá každého. Zvláště poté, co jednotliví přítomní začnou za podezřelých okolností umírat. Spadne nad vraždícími monstry klec? Až do konce není jisté, zda vůbec někdo přežije. A kdo je tu vlastně tím vraždícím monstrem? Na tyto a mnohé jiné otázky dostanete odpověď, když se na představení přijdete podívat.

„Jak známo, dobrých komedií není nikdy dost a těch detektivních je ještě míň. Tak se přijďte pobavit, rádi vás přivítáme - malé, velké, mladé, starší i nejstarší - tato komedie je opravdu pro všechny," doplňuje Radek Šmíd.

Lučanský spolek divadelní patří ke stálým hostům na slánském jevišti - od roku 2014, kdy zde vystupoval poprvé s představením Podivná závěť, se jedná již o čtvrtou návštěvu. Tato představení mají svůj u diváků oblíbený styl. Soubor se do Slané vrací po dvou letech, tehdy uvedl představení Rozmarný duch.

Napětí i vzrušení, ale hlavně skvělá komedie! Toho všeho se dočkáte v Kulturním domě ve Slané u Semil už 16. listopadu 2019 od 19:00 hodin. Vstupné 70 a 30 Kč, občerstvení bude zajištěno v přilehlé restauraci.

Vyhledávání