Nábor nových členů v roce 2020

15.01.2020 17:52

Máte rádi divadlo? Umíte být dobrým parťákem? Máte chuť něco společně tvořit? Umíte být ohleduplný k práci ostatních? Umíte přiložit ruku k dílu? Chcete být součástí ochotnického divadelního souboru? Hrát divadlo? Ovládat zvuky, světlo nebo napovídat? Jste kreativní a máte představu o kostýmech, kulisách a scéně?

Pak hledáme právě vás! Nabízíme prostor hercům, herečkám, zvukařům i osvětlovačům. Místo u nás najde i divadelní technik – tedy každý, kdo má zájem se zapojit do technických příprav v divadelním procesu.

Náš Divadelní soubor Tyl Slaná působí převážně v okrese Semily a blízkém okolí. A hledáme posily! Zájem máme o dospěláka jakéhokoli věku a pohlaví, přičemž důležitější než zkušenosti je nadšení, zodpovědnost a chuť na sobě pracovat.

Slánské ochotnické divadlo má tradici od roku 1897. Repertoár tvoří převážně komedie, pořádáme činoherní představení, zábavné estrády, společenské večery, zájezdová představení a hudební události.

Chtěli bychom mezi sebe pozvat zájemce všech generací. A nemusí jít pouze o herce. Krom herců hledáme kostyméry, osvětlovače, zvukaře a další. Pokud vás láká divadelní prostředí a zákulisí, hledáme právě vás! Zkoušíme dle potřeby jednou až dvakrát týdně, dle možností. Na štace jezdíme do okolních měst a obcí. Čas od času zajedeme také na festivaly a postupové soutěže.

Přijít může každý, bez rozdílu věku. Jsou lidé, kteří nechtějí být vidět – u nás mohou například vymýšlet scény a pomáhat s jejich výrobou. Hledáme posily na pozicích herec, kostymér, scénograf, nápověda, zvukař, osvětlovač a další.

Co od vás očekáváme?

  • Zkoušky každé úterý a neděle v podvečerních hodinách ve Slané u Semil
  • Dochvilnost
  • Ochotu pracovat pro neziskové divadlo, tj. bez nároku na honorář – odměnou je nám potlesk a smích našich diváků
  • Komunikaci ve skupině na Facebooku – sledovat příspěvky, reagovat, sdílet, lajkovat, zvát přátele na události a sdílet příspěvky z profilu divadla
  • Spolehlivost
  • Aktivní týmovou spolupráci

Divadelní soubor Tyl ve Slané si za léta svého působení vybudoval hezké zázemí, dobrou pověst, a hlavně partu bezvadných přátel, kteří rok co rok nabízejí veliké množství kulturních akcí. Chceš-li se stát jedním z nás, napiš na dstyl@seznam.cz nebo nás kontaktuj na našem Facebooku.

Vyhledávání