Malý princ pro školy v Liberci

23.04.2018 11:00

Divadelní soubor Tyl Slaná uvede reprízu svého aktuálního představení Malý princ v Experimentálním studiu Lidových sadů v Liberci. Hned dvě představení se uskuteční v pátek 27. dubna 2018 od 9 a 11 hodin.

„Naše liberecká vystoupení pro základní školy Jabloňová a Broumovská se nezadržitelně blíží. Dovolte nám tedy ve stručnosti popsat dobře známý děj jednoho z nejslavnějších příběhů moderní světové literatury, který nyní přinášíme na divadelní jeviště,“ uvedl vedoucí slánského souboru Radek Šmíd.

„Divadelní dramatizace jedné z nejčtenějších próz dvacátého století, která je nejen pro děti, ale zároveň i filozofickým traktátem nejen pro filozofy. Hra o tom, že dospělí jsou prostě divní, protože všichni byli kdysi dětmi, i když většina z nich už na to zapomněla. Příběh, který si získal srdce milionů čtenářů na celém světě, začíná někde na Sahaře, kde se opuštěný letec setkává s tajemným Malým princem, který na Zem přichází z planetky o něco větší, než byl on sám a vypráví mu o své podivuhodné životní pouti.“

Kniha spisovatele a letce Antoina de Saint-Exupéryho, jež poprvé vyšla v roce 1943, patří mezi 50 nejprodávanějších na světě, a je rozhodně více než jen pohádkou. Prostý příběh konfrontuje náš svět řízený snahou o ovládání přírody, materialismem a egoismem s čistým pohledem dětského hrdiny. Ten vidí smysl v jiných věcech – v přátelství a lásce. Nachází je při svém putování po sedmi planetách, při němž se střetává dětský svět se světem dospěláků.

Ve hře účinkují jak zkušení herci slánského divadelního souboru, tak i dětští představitelé nejen titulní role. Režie představení se chopila Martina Plichtová.

„Snad smíme doufat, že naše inscenace bude diváky z řad školáků bavit, ale třeba je navíc přitáhne i ke čtení, a to nejen tohoto příběhu. Nejaktuálnější informace o našem představení můžete najít na internetové stránce www.dstyl.cz,“ dodal na závěr divadelní principál.

Vyhledávání