Loučení s pohádkovým představením

28.11.2016 11:08

Všechno krásné musí jednou skončit, aby mohlo začít něco nového, možná krásnějšího.

Není tomu tak dlouho – v podstatě je to přesně jeden rok, kdy jsme s partou nadšených dětí nazkoušeli pohádkové divadelní představení Čertovská pohádka. Do dnešní doby jsme absolvovali již 13 představení a ještě 3 nás v prosinci čekají. Děti odvedly velký kus práce a jsem ráda, že po tak náročném roce je to stále baví a mají chuť hrát dál. V listopadu jsme se zúčastnili mimo jiné i divadelní přehlídky Hrádecký divadelní podzim až v dalekém Hrádku nad Nisou, kde jsme odehráli představení před profesionální divadelní porotou v čele s divadelním režisérem panem Rudolfem Felzmannem. Během semináře, kdy jsme se dozvěděli, co se nám povedlo více, co méně, jsme získali spoustu zajímavých rad a doporučení, které rozhodně uplatníme v nějakém dalším dětském divadelním představení. To podstatné jsme ale splnili – divadlo má být pro děti především hra a zábava! Při nedělním slavnostním zakončení jsme jako soubor získali účastnický diplom a představitelka víly Petůnie, Janička Špačková z Košťálova, si odnesla Čestné uznání za herecký výkon. Účast na této přehlídce pro nás byla opravdu velice motivující. V prosinci nás čekají, jak již bylo zmíněno, poslední 3 představení, a to 3.12. v Lomnici nad Popelkou, 4.12. v Jilemnici a 10.12. nás čeká derniéra v Rokytnici nad Jizerou. Po jarní sezoně, kdy jsme objížděli spíše malá obecní divadélka, kina a sokolovny budiž pro děti odměnou nyní na podzim to, že si zahrají na skutečných divadelních prknech, co znamenají svět, ve velkých a krásných městských divadlech. Tak na nás myslete a držte nám palce.

A co nás čeká po novém roce? Tak zahálet rozhodně nebudeme, nesmíme naše dětské herecké naděje nechat usnout na vavřínech. Zatím si to však ponecháme jako tajemství a až nastane ten správný čas, vše podstatné se dozvíte.

PS: Pokud i Vaše děti projevily zájem o divadlo a chtěly by rozšířit naši dětskou hereckou partu, budeme rádi. Stačí dát vědět na tel.: 774 183 375 – Katka Schovánková.

Čertovská pohádka

Vyhledávání