Komedie Muž na vodítku míří do Slané

20.02.2023 17:05

...a nejen do Slané, ale také do bránic diváků! V pátek 21. dubna 2023 jsou do Kulturního domu ve Slané zváni všichni příznivci divadla, na které od půl osmé večer čeká představení Muž na vodítku. Jedná se o situační komedii podle bestselleru Esther Vilarové v podání divadelního souboru DS Podio Semily.

Divadelníci ze Semil si pod vedením režisérského tandemu Anežka Buriánková a Bohuslav Dušta připravili bláznivou komedii o mladém páru, který má před sebou romantický večer se žádostí o ruku. Místo zásnub, ale hrozí rozchod... Muž na vodítku je titulem německého dramatika Johna von Düffela, který pro jeviště upravil satirickou polemiku Esther Vilarové na téma vztahu muž a žena.

„Věříme, že do slánského kulturního domu přijde divadelníky podpořit co nejvíce diváků. Odměnou jim bude skvělá komedie, kterou soubor ze Semil uvedl už v roce 2019 v české premiéře a od té doby ji s velkým úspěchem stále reprízuje," zve na představení principál pořádajícího Divadelního souboru Tyl Slaná Radek Šmíd.

John von Düffel ve své verzi ostří téma emancipace a nechává vyvstávat otázky, nakolik vlastně může být partnerský svazek volný. Ve svých kabaretních dialozích nešetří žádnou ze stran, ani muže, ani ženy. Text obohacuje peprnými a mimořádně zábavnými průpovídkami.

Opravdu jsou muži vhodní jen ke drezírování? Jde ve skutečnosti jen o těch pověstných pár minut? Obětovali byste spermie své kariéře? Je svatba přežitek? Jen jedna lžička kávy na celou konvičku? Koláč z mrazáku? To se dozvíte v Kulturním domě ve Slané u Semil už v pátek 21. dubna 2023 od 19:30 hodin. Vstupné 100 Kč, občerstvení bude zajištěno v přilehlé restauraci. Lístky budou k dostání v pokladně divadla 60 minut před představením. Vstupenky možné zakoupit také v předprodeji na portálu eVstupenka.cz nebo na internetové stránce www.dstyl.cz.

Vyhledávání

plakát

Tato fotogalerie je prázdná.