Josefodolské divadelní jaro 2014

02.04.2014 09:40

Již pouhý jeden měsíc nás dělí od dalšího ročníku přehlídky Josefodolské divadelní jaro 2014, která se, jak název napovídá, uskuteční v Josefově Dole v Jizerských horách. Přehlídky se letos opět zúčastníme jakou soutěžící soubor, ačkoliv použitý výraz "soutěžící" je poněkud nadnesený. Není to totiž soutěž v pravém slova smyslu. Není to závod, kde jednotliví závodníci slepě dupou do pedálu a zajímají se jen a pouze o sebe samotné. V Josefově Dole je tomu právě naopak: Všichni se baví se všemi, předávají si praxí získané zkušenosti a sdělují si hromady zážitků, které se během roční ochotnické práce nashromáždily. A samozřejmě, jinak by přehlídka nebyla přehlídkou, se jeden soubor po druhém představí se svým představením na prknech krásného josefodolského divadla. Lidé na jevišti se tak mohou pochlubit s výsledky své poctivé a mnohdy celoroční práce, a lidé v hledišti zase mají možnost vidět své přátele a známé při práci, mají příležitost k porovnání nebo se mohou nechat inspirovat. O to, kdo bude nebo nebude na závěrečném vyhlášení označen za vítěze přehlídky, tu vlastně nejde. Každý z účinkujících si totiž odnese odměnu v podobě cenných rad a doporučení, které předávají zkušení členové odborné poroty během seminářů, na kterých je každé odehrané představení poctivě a podle zásluhy ohodnocené.

Náš Divadelní soubor Tyl Slaná se této tradiční přehlídky zúčastní už poněkolikáté. Poprvé jsme zde své zástupce měli před véce než deseti lety, v roce 2003, kdy se Helena Šlaisová, Standa Bittengl a Radek Šmíd dostavili jako hosté. V roce 2005 jsme se poprvé představili na jevišti. Tenkrát to bylo s divadelním představením Podivná paní Savageová. O rok později jsme vystupovali s bláznivou komedií Agentura Drahoušek, v roce 2008 s představením Postel pro anděla, v roce 2010 s komedií Amant a zatím naposledy jsme v Josefově Dole účinkovali v roce 2012 s představeními Přelet nad kukaččím hnízdem a pohádkou Co takhle svatba, princi.

A další účinkování na této přehlídce náš čeká letos, kdy se uskuteční již 24. ročník Krajské postupové přehlídky venkovských divadelních souborů Josefodolské divadelní jaro 2014, jak se přehlídka správně a celým jménem nazývá. Doufáme, že si díky divadelnímu představení Když se zhasne od Michaely Doleželové a Romana Vencla z Josefova Dolu opět odvezeme nejen nějaké to ocenění, ale hlavně spoustu pěkných zážitků a mnoho inspirace pro další činnost našeho souboru. Přehlídka se letos koná ve dnech 9. až 11. května a pokud nás chcete přijet podpořit, naše představení začíná v pátek 9.5.2014 ve 20 hodin. Srdečně zveme a těšíme se na vás!

Vyhledávání

Připojit se a sdílet a pozvat také své kamarády, přátele a známé můžete na našem facebooku