Hledáme nové členy souboru!

16.01.2019 21:31

Trápí Vás láska? Láska k divadlu? Máte špetku talentu a nadšení pro divadlo? Umíte být dobrým kolegou a kamarádem? Máte velkou chuť něco společně tvořit? Umíte být ohleduplný k práci ostatních a nekazit ji? Umíte přiložit ruku k dílu? Chcete být součástí ochotnického divadelního souboru? Chcete hrát divadlo? Nebo chcete ovládat zvuky, světlo nebo napovídat? Nebo jste kreativní a máte představu o kostýmech, kulisách a scéně?

Hledáme nové členy souboru! Nabízíme prostor hercům, herečkám, zvukařům i osvětlovačům. Místo u nás najde i divadelní technik - tedy každý, kdo má zájem se zapojit do technických příprav v divadelním procesu.

Divadelní soubor Tyl Slaná působící převážně v okrese Semily a blízkém okolí hledá posily na pozice herec/herečka a zvukař/osvětlovač – zájem máme o dospěláka jakéhokoli věku a pohlaví, přičemž důležitější než zkušenosti je nadšení, zodpovědnost a chuť na sobě pracovat.

Slánské ochotnické divadlo má tradici od roku 1897. Repertoár tvoří převážně komedie, pořádáme činoherní představení, zábavné estrády, společenské večery, zájezdová představení a hudební události.

Jezdíme na festivaly a postupové soutěže, chystáme také letní soustředění... V tomto roce máme v plánu nazkoušet zbrusu nové divadelní představení a připravit program na roky budoucí. Chceš-li být při tom, piš na dstyl@seznam.cz nebo nás kontaktuj formulářem vlevo nebo na našem Facebooku.

Chtěli bychom mezi sebe pozvat každého, kdo má pocit talentu. Zájemce všech generací. A nemusí jít pouze o herce. Krom herců hledáme kostyméry, osvětlovače, zvukaře a další. Pokud tě láká divadelní prostředí, hledáme možná právě tebe! Zkoušíme dle potřeby jednou až dvakrát týdně, dle možností. Na štace jezdíme do okolních měst a obcí. Dá se říct zhruba do 50 kilometrů.

Rádi bychom omladili soubor, ale přijít může každý, bez rozdílu věku. Pokud někdo nechce být vyloženě herec, ale chtěl by být členem souboru, ať přijde též. Jsou lidé, kteří nechtějí být vidět - u nás mohou například navrhovat a stavět scénu, nebo například malovat. Hledáme posily na pozicích herec, kostymér, scénograf, nápověda, zvukař, osvětlovač a další.

Co od tebe očekáváme?

  • Zkoušky každé úterý a neděle v podvečerních hodinách ve Slané u Semil.
  • Dochvilnost!
  • Ochotu pracovat pro neziskové divadlo, tj. bez nároku na honorář - odměnou je nám potlesk a smích našich diváků.
  • Komunikaci ve skupině na Facebooku – sledovat příspěvky, reagovat, sdílet, lajkovat, zvát přátele na události a sdílet příspěvky z profilu divadla.
  • Spolehlivost!
  • Aktivní týmovou spolupráci!

Divadelní soubor Tyl ve Slané si za léta svého působení vybudoval hezké zázemí, dobrou pověst a hlavně partu bezvadných přátel, kteří rok co rok nabízejí veliké množství kulturních akcí. Chceš-li se stát jedním z nás, piš na dstyl@seznam.cz nebo nás kontaktuj formulářem vlevo nebo na našem Facebooku.

Vyhledávání