Důstojné rozloučení s neobyčejným představením

16.09.2013 13:22

Pátek třináctého je pro většinu lidí synonymem pro den, kdy se dějí nešťastné události. Ale stejně tak se najdou lidé, pro které je to úplně obyčejný den v kalendáři. Nebo se dokonce objeví i tací, pro které je to den dokonce šťastný. Ať už pro vás osobně znamenal ten uplynulý pátek třináctého cokoliv, pro náš soubor byl tento den tím vším výše zmíněným. Byl to úplně obyčejný pracovní den, který všichni účinkující v představení Přelet nad kukaččím hnízdem trávili ve svých zaměstnáních. Bylo to i šťastný den, protože hned po práci se všichni rozjeli do královského města Poděbrady, aby se tam zúčastnili již 42. ročníku přehlídky FEMAD - festivalu mladého amatérského divadla. Ale zároveň to byl i den smutný a do jisté míry i nešťastný, protože jsme všichni věděli, že v tomto představení hrajeme naposledy.

Ano, je to tak, po téměř dvou letech od premiérového uvedení hry Přelet nad kukaččím hnízdem, a po dvanácti úspěšných reprízách v blízkém i vzdáleném okolí, proběhla divadelní derniéra. Je nám velikou ctí, že se tak stalo právě na přehlídce v Poděbradech, která patří k těm nejstarším tradičním přehlídkám v republice. Rozloučení to bylo vskutku důstojné, před plným sálem tamního zámeckého divadla Na Kovárně.

Spolu s představením končí nejen dosud nejúspěšnější etapa našeho souboru, ale rozchází se také parta skvělých lidí, kteří se v některých případech díky tomuto představení nejen seznámili, ale za ta léta stihli vytvořit i cenná přátelství. Věříme, že se nerozchází na dlouho, a že je prkna, která znamenají svět, zase brzy svedou dohromady.

Kamarádi, moc vám děkuji, už teď se mi stýská!

Radek Šmíd

Rok 2011 - premiéra hry Přelet nad kukaččím hnízdem

Vyhledávání