Divadelní svátky ve Slané oslavte neobvyklým Přeletem (Naše Pojizeří)

20.12.2012 07:50

Divadelní soubor Tyl Slaná si na závěr letošního roku pro své příznivce připravil jedno skutečně neobvyklé představení hry Přelet nad kukaččím hnízdem.

„V tomto roce jsme odjezdili šest zájezdů s představením Přelet nad kukaččím hnízdem. Každého z nás na jevišti během hraní napadla spousta různých vtípků a hlášek, které se ale do vážného představení samozřejmě nehodí. Myslíme si, že teď jejich chvíle nastala," vysvětluje Radek Šmíd, vedoucí slánských ochotníků, proč se rozhodli uspořádat speciální silvestrovské vydání této divadelní hry. Upozornil také, že diváci by vůbec neměli čekat představení v původní podobě, ale spíše jeho parodii.

A proč se ochotníci rozhodli ponechat pouze symbolické a dobrovolné vstupné? „Půjde o čistou improvizaci, nic nebudeme zkoušet předem. A tak třeba ani netušíme, jestli představení bude trvat tři hodiny nebo jen hodinu. Každopádně můžeme ujistit, že kdo přijde, tak nebude litovat a královsky se pobaví," doplnil Šmíd. Speciální silvestrovské vydání představení Přelet nad kukaččím hnízdem začíná v pátek 28. prosince 2012 v 18 hodin v KD Slaná u Semil.

„Srdečně vás zveme k nám do divadélka ve Slané, kde tak budeme mít možnost společně přivítat nový rok 2013. Jménem všech členů našeho souboru chci také moc poděkovat za přízeň v letošním roce a do toho nového popřát všem našim příznivcům hodně štěstí, zdraví, spokojenosti a co nejvíc času stráveného v našem divadle," uzavřel vedoucí Divadelního souboru Tyl Slaná Radek Šmíd.

odkaz na originální článek

Vyhledávání