Divadelní hra Pepe z kopce měla ve Slané úspěch (Krkonošský deník)

19.11.2012 22:04

Sobotní představení divadelního souboru Podio ze Semil nazvané Pepe z Kopce si ve Slané našlo příznivce.

Do příjemně vytopeného sálu kulturního domu sice přilákalo jen necelou padesátku diváků, ale ti se výborně bavili. Představení mělo svižný průběh který publikum opravdu nenudil. Při mnoha pasážích v divácích vyvolával doslova záchvaty smíchu. Ke spokojenosti pomohla také nápaditá scéna a hudba. Diváci odcházeli spokojeni, což bylo cílem divadelníků i pořadatelů.

Podio chtějí pozvat zase znovu

„Po představení jsme ještě krátkou chvilku všichni společně poseděli v divadelním zákulisí a zástupci souboru Podio ocenili milé publikum a vřelé přijetí. Doufáme, že v budoucnu tuhle partu lidí znovu přivítáme," komentoval za pořadatele Radek Šmíd, vedoucí Divadelního souboru Tyl ze Slané.

Právě tento soubor si divadelníky ze Semil pozval. Domácí si během více než dvanácti let existence vybudovali zázemí, dobrou pověst a hlavně partu bezvadných přátel. Ti rok co rok nabízejí velké množství kulturních akcí, ze kterých si určitě každý vybere. „Pravdou bohužel je, že pestrostí nabídky nemůžeme konkurovat všem těm satelitům nebo internetu, ale v něčem přece jen dokážeme víc. Dokážeme spojovat lidi, kteří se sejdou v jednom sále, vidí a slyší stejné věci, posedí u sklenky vína či u kávy, pohovoří z očí do očí a odchází s pocitem příjemně stráveného času. I o tom je kouzlo divadla," připomněl Radek Šmíd.

I ve Slané mají co nabídnout

„Myslete na to a příště zkuste dát přednost také návštěvě některého z našich představení," pozval do slánského divadla ředitel.

Vyhledávání