Advent zahájíme Čertovskou pohádkou

15.11.2016 19:23

Divadelní soubor Tyl Slaná si dovoluje všechny své přátele a příznivce pozvat na slánskou reprízu pohádkového představení Čertovská pohádka v podání našeho slánského souboru, ve kterém poprvé v historii souboru převažují dětští herci nad těmi dospělými. Představení se uskuteční v sobotu 19. listopadu 2016 od 16 hodin v Kulturním domě ve Slané, vstupné je 60/30,- Kč a k dispozici bude také příjemné posezení a bohaté občerstvení v přilehlé restauraci.

Po loňské podařené šou Zubatá story chceme také letos diváky a diváčky pozvat na pohádkové představení, které bude už takovou malou pozvánkou na blížící se prosincové vánoční svátky a prvním zahájením adventu...

Čertovská pohádka je pohádkovým příběhem s písničkami v podání dětských herců, který se odehrává v pekle. Dětský divák zjistí, jak je snadné dostat se do problémů a jak těžká cesta je z nich ven. Potvrdí si, jak důležité je kamarádství a nezištná pomoc druhým. Víla Petůnie musí opustit svoji sestru Violku, protože je za své špatné chování potrestaná královnou vil. Promění se v bludičku a jako taková se dostane do pekla, kterému vládne hodná, ale přísná Luciferka. Stejně jako lidé, mají i čerti a čertice různé povahy a ne všichni dodržují pekelnický řád. Petůnie musí splnit úkoly, aby se mohla vrátit zpátky na zem, ale zjistí, že to asi sama nedokáže. Samozřejmě že i v našem pohádkovém příběhu všechno dobře dopadne. Přijďte se podívat, kdo Petůnii pomůže a jak se jí v pekle bude dařit.

Autorka tohoto představení, Eva Schwarzová, začala v roce 2008 vést kroužek dětského divadla v České Skalici a v roce 2009 založila Občanské sdružení Raraši O.S. Vzhledem k tomu, že dlouhodobě narážela na problém sehnat texty vhodné pro dětské svěřence, rozhodla se sama psát. Ve své tvorbě se snaží o návrat ke klasické české pohádce, v dětech rozvíjet melodičnost i různorodost řeči a naučit je naslouchání i porozumění textu s následným poučením. Do svých her zapojuje i písničky, které mají mimo jiné funkci udržet pozornost malého dětského diváka.

Ve hře účinkují dětští herci Jana Špačková, Anežka Kracíková, Vítek Kužel, Monika Čechová, Andrea Halamová, Daniel Schovánek, Tadeáš Řezníček a Ondra Kvarda, jediným "dospělákem" je Gabriela Šikolová. Režie se zhostily Kateřina Schovánková a Martina Plichtová.

Snad smíme doufat, že také repríza naší pohádky bude pro vás a vaše nejbližší nejen veselým pobavením, ale také hezkým předvánočním zážitkem.

Vyhledávání