Zkoušíme nové divadelní představení

28.12.2021 18:12

Vážení přátelé, příznivci zábavy, divadla, a toho ochotnického zvláště! Je tu závěr roku, před námi je rok nový, a to je vždy příležitost k novým začátkům. Lidé si začínají dávat spoustu předsevzetí, začínají cvičit, začínají hubnout a přestávají kouřit. Ale ne vždy se tato předsevzetí daří naplnit...

Čím si ale můžete být v roce 2022 úplně jistí, je splnění předsevzetí, které si dal náš soubor. A tím je premiéra nového divadelního představení Vinnetou od Petra Kolečka. Výběru textu a režie divadelního představení se tentokrát ujal Radek Šmíd, který před několika lety uvedl svou režisérskou prvotinu Když se zhasne. Od té doby se věnoval hlavně vedení souboru a hraní v několika představeních, ale věříme, že také jeho druhá hra bude stejně povedená a oblíbená.

Ve hře uvidíte nejen stálice námi uváděných představení, kterými jsou Lukáš Kmínek, Stanislav Bittengl, Martina Wittmayerová a Radek Šmíd, ale také jména, která se na naše jeviště vrací po delší době, a to Katku Schovánkovou, Petra Bažanta a Jirku Barvínského. A představíme také nováčky, kteří u nás budou hrát poprvé - jsou to Tomáš Novotný, Ludvík Vlček, Daniel Schovánek a Antonín Hoffmann.

Hra vypráví známý příběh o pokrevním bratrství ušlechtilého indiánského náčelníka a udatného greenhorna, který se stal nejslavnějším zálesákem Divokého západu. Snad každému, kdo zaslechne ta dvě jména, začne v uších znít chytlavá filmová melodie. Ostatně, kdo se v dětství alespoň na chvíli nestal Vinnetouem či Old Shaterhandem? Nebo Ribannou? A přece je na tom našem příběhu cosi výjimečného... Nejspíš ty osudové zvony. A co má společného středověké hradiště Drahúš nedaleko Postoloprt se zlatem z Nugget-tsilu? To se dozvíte na premiéře našeho nového divadelního představení!

Dosavadní zkoušky, které i přes komplikace spojené s pandemií nemoci covid-19 probíhají už od září, nás přesvědčují o tom, že se jedná o skutečně podařený kousek a diváci se opravdu mají na co těšit. Premiéra je naplánována na jaro 2022 a o průběhu zkoušek a příprav vás budeme průběžně informovat.

Vyhledávání