Zahájení 18. divadelní sezóny 2016/2017

06.10.2016 14:14

Vážení přátelé, příznivci a členové našeho divadelního spolku.

Léto definitivně skončilo, je začátek října a pro nás začíná i další, v pořadí již osmnáctá divadelní sezóna. Přesněji řečeno, zahájili jsme ji už o uplynulém víkendu, v sobotu 1. října, kdy jsme si k nám do Slané pozvali divadelní Studio Hamlet ze Železného Brodu. Představení to bylo opravdu podařené a nikdo z desítek příchozích diváků určitě nelitoval.

A troufám si říct, že litovat nebudou ani diváci, kteří si nenechají ujít další hostující divadelní představení, které jsme si naplánovali už na sobotu 29. října, kdy k nám do Slané přijede Divadelní spolek Jirásek z Olešnice u Turnova, který přiveze představení Romana Vencla a Michaely Doleželové nazvané Královny.

A ještě jedno představení, tentokrát pro děti, jsme si nachystali téměř na konec listopadu, kdy tímto pohádkovým představením zároveň zahájíme období adventu. Jen název vám ještě neprozradíme, abyste se mohli těšit na pěkné předvánoční překvapení.

Ale nezveme si k nám pouze hostující soubory z bližšího nebo vzdálenějšího okolí. Pracujeme i přímo u nás ve Slané. V současné době probíhají přípravy nového komediálního divadelního představení, jehož premiéra je naplánována na konec tohoto, případně na začátek příštího roku. Tak uvidíme, kdy se nám podaří toto představení připravit.

Krom nového představení se věnujeme také našim dvěma stávajícím představením, se kterými jezdíme hostovat do okolní měst a obcí. S divadelním představením …a za Tracym tygr jsme nedávno byli hrát v Libštátě a v listopadu nás čekají další dvě reprízy v Nové Vsi nad Popelkou a ve Víchové nad Jizerou.

Naše druhé představení nazvané Čertovská pohádka, a hlavně jeho dětští aktéři, se v současné době probouzí z letních divadelních prázdnin a děti se schází k takzvaným oprašovacím zkouškám, které se už na konci října přemění na další vystoupení před diváky. Čekají je představení v Semilech, Hrádku nad Nisou, Lomnici nad Popelkou, Jilemnici a v Rokytnici nad Jizerou.

Čeká nás toho zkrátka dost. Hodně práce, ale také hodně radosti a pocitu zadostiučinění, když se představení podaří a diváci odchází spokojení. Doufáme, že s námi diváci budou, že nám zachovají přízeň, budou chodit na naše akce a dávat tak naší práci smysl.

Souboru přeji, aby i nadále dokázal bavit diváky stávající a aby našel diváky nové. A hlavně aby i nadále dokázal držet pohromadě i v této době, která je stále rychlejší, hektičtější a všichni mají stále méně a méně času. O to víc je ale důležitější a vlastně i zdravější se občas sejít a věnovat se společně tomu, co nás zajímá a baví, a to divadlu.

Mějte se prima.

Radek Šmíd, vedoucí DS Tyl Slaná

Vyhledávání