Začínáme zkoušet nové divadelní představení

13.01.2019 13:47

Vážení přátelé, příznivci zábavy, divadla, a toho ochotnického zvláště! Je tu leden, nový rok, a to je vždy důvod ke spoustě nových začátků. Lidé si začínají dávat spoustu předsevzetí, začínají cvičit, začínají hubnout a přestávají kouřit. Ale ne vždy se tato předsevzetí daří naplnit...

Čím si ale můžete být úplně jistí, je splnění předsevzetí, které si dal náš soubor. A tím je začátek zkoušení nového divadelního představení Tchýně na zabití od Jakuba Zindulky, které proběhlo teď v lednu. Výběru a režie divadelního představení se opět chopila Helena Šlaisová, která sklízela úspěchy se svou režisérskou prvotinou Účel světí prostředky. A my věříme, že také její druhá hra bude minimálně stejně úspěšná. K tomu jí budou nápomocny i Marie Farská a Martina Kynčl Wittmayerová, které jste rovněž mohli vidět už ve hře Účel světí prostředky. A obsazení doplní ještě Zdenka Krejčí s Tomášem Kuželem, kteří patří mezi stabilní členy našeho souboru, za sebou mají mnoho pěkných rolí a po kratší přestávce se opět vrací na prkna, která znamenají svět.

Hra vypráví o tom, že ani sama Smrt nezabrání tchýním prudit a montovat se do života svým mladým. Čistokrevná komedie okořeněná duchařinou popisuje vztah mezi tchýní a zetěm, snachou a tchýní, mezi matkou a dcerou, synem a matkou, mezi mladými manžely a konečně a hlavně mezi tchýněmi samotnými. Už první čtená zkouška nás přesvědčila o tom, že se jedná o skutečně podařený kousek a diváci se opravdu mají na co těšit. Premiéra je naplánována na podzim tohoto roku a o průběhu zkoušek a příprav vás budeme průběžně informovat.

Zleva: Marie Farská, Zdena Krejčí, Tomáš Kužel, Martina Kynčl Wittmayerová a Helena Šlaisová

Vyhledávání

připravujeme k uvedení

V této rubrice nejsou žádné články.