Vzpomínka na Malého prince

30.11.2018 15:00

Drazí přátelé a příznivci našeho souboru. Přestože jsme se s naším divadelním představením Malý princ už navždy rozloučili, dovolte nám jedno krátké ohlédnutí, chcete-li vzpomínku. A to slovy Martiny Plichtové, režisérky představení:

 

Poslední dva roky mého života jsem strávila s Malým princem. Přesně si pamatuji tu chvíli, kdy jsem od Katky Schovánkové dostala návrh scénáře a já ho začala upravovat, dopisovat a ladit tak, aby souhlasil mé představě divadelního podání.

Vzpomínám na casting na postavu Prince, na první čtené zkoušky, změny ve složení skupiny, další a další hledání nových herců. Začátky byly těžké. Z celého týmu jsem původně znala jen pár lidí. Ale jsem moc ráda, že herci doporučili další herce, kteří z řad svých známých doplnili naši partu. Za ty hodiny a hodiny zkoušek, společných zájezdů i mimodivadelních setkání se z těch neznámých lidí stali mí přátelé.

Moc všem děkuji za to, že do toho se mnou šli, že se nechali kritizovat, opravovat a občas musím sebekriticky říct až „buzerovat“, aby celkový výsledek odpovídal mé představě. Byli tam tací, kteří na jevišti stáli poprvé a dokázali překonat svůj strach. Velké díky patří i těm, kteří nebyli vidět, ale jejich práce je znát, ať už to byla pomoc při šití kostýmů, opravách a úpravách mých ne vždy zcela funkčních kulis...

Byly to krásně strávené chvíle, ale pravdou je, že nás bylo moc a sladit vystoupení se v tomto počtu daří jen obtížně. „Princ“ by mohl mít více repríz, ale jsem ráda za každou, která proběhla. Doufám, že s podobným šťastným podtónem na naše představení budou vzpomínat nejenom všichni aktéři, ale i diváci, kteří nás na našich zájezdech přišli podpořit.

 

Tolik slova režisérky Martiny Plichtové. A chcete-li si zavzpomínat i vizuálně, zde jsou obrázky z premiéry a zde jsou obrázky ze zákulisí, zkoušek a zájezdů. A níže najdete také záznam celého představení. Děkujeme za přízeň a těšíme se na shledání u dalších představení našeho souboru.

Vyhledávání