Ve Slané pořádají historicky I. Divadelní ples (Naše Pojizeří)

13.03.2013 07:54

Divadelní soubor Tyl Slaná zve příznivce na I. Divadelní ples, který se uskuteční v sobotu 16. března 2013 od 20 hodin v Kulturním domě ve Slané. K tanci a poslechu bude hrát plesová hudební skupina Futrál, kterou tvoří osm zkušených mladých muzikantů z okolí Semil.

V nástrojovém obsazení má Futrál mimo standardní nástroje, jako jsou basa, kytara, klávesy a bicí, i trubku, trombon, housle, či akordeon. Hudba tak jistě bude vyhovovat oblíbeným žánrům všech generací. Těšit se můžete i na doprovodný program v podobě profesionálních ukázek standardních tanců.

„Stalo se tradicí, že Divadelní soubor Tyl Slaná pořádal každoročně Divadelní tancovačku, která byla pokaždé zaměřena na jiné téma. V roce 2012 se uskutečnila již osmá divadelní tancovačka a vzhledem k tomu, že v posledních dvou až třech letech se ve Slané konaly prakticky pouze maškarní plesy - kromě nás pořádal klasický maškarní ples ještě Český svaz žen, rozhodli jsme se, že by to chtělo změnu a že to riskneme a uspořádáme klasický ples. Nejprve jsme si hráli s myšlenkou, že uděláme devátou Divadelní tancovačku ve stylu plesu, ale nakonec jsme se rozhodli pro změnu se vším všudy," vysvětlil podrobnosti vzniku plesu vedoucí souboru DS Tyl Slaná Radek Šmíd.

Ples bude mít i další lákadla, zatančí totiž Andrea Víznerová se svým tanečním partnerem, který byl finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích. Uvidíte také ukázky tanců waltz, tango, valčík, slowfoxtrot a quickstep. Standardní tance vystřídá trocha moderny a dočkáte se také ukázky moderního tanečního stylu hiphop. Bohatá tombola a občerstvení je samozřejmostí a bude zajištěno na vysoké úrovni, jak se na pravý ples sluší a patří.

„Ale co je nejdůležitější, na Divadelní ples bude umožněn vstup pouze ve společenském oblečení! Věříme, že se tak v březnu sejdeme se vší parádou a v co nejvyšším možném počtu," dodal Radek Šmíd.

odkaz na originální článek

Vyhledávání