Setkání zástupců SČDO JO ve Slané

20.05.2016 09:50

V pátek 27. května 2016 se v KD ve Slané uskuteční setkání zástupců Svazu českých divadelních ochotníků Jizerské oblasti.

„Jizerská oblast sdružuje soubory z Desné v Jizerských Horách, Slané, Josefova Dolu, Tanvaldu, Lomnice nad Popelkou, Lučan nad Nisou, Semil, Železného Brodu, Jilemnice, Nové Vsi nad Popelkou, Nového Města pod Smrkem, Frýdlantu a Olešnice u Turnova. Součástí oblasti je také ctěný a vážený soubor Krakonoš z Vysokého nad Jizerou, kde se ochotnické divadlo bez větších přestávek hraje již od roku 1786,“ představuje svou oblast její místopředseda Radek Šmíd, který je zároveň předsedou divadelního souboru ve Slané u Semil.

Toto setkání ale nebude klasickou schůzí, na které se zástupci spolků setkávají několikrát do roka, ale jakýmsi večírkem. „A tak zatímco na schůzích se řeší a připravují různé akce, divadelní přehlídky, výměny divadelních představení, akce jednotlivých divadelních souborů, autorská práva, nové divadelní texty a mnoho dalších zajímavostí, na tomto večírku se bude řešit jen to, jak moc si opéct klobásku, kolik dřeva hodit do ohně, a jestli jako přílohu zvolit chléb s hořčicí nebo kečupem,“ doplňuje Šmíd.

Výbor SČDO JO se zkrátka rozhodl věnovat jedno své setkání také neformální zábavě, při které se v uvolněné náladě setkají zástupci všech divadelních souborů z oblasti. „A přestože má mnoho souborů naplánováno vystupování také v létě, bude tento večírek jakýmsi ukončením ochotnické divadelní sezóny 2015/2016,“ zakončuje Radek Šmíd.

Vyhledávání