Setkání členů SČDO JO ve Slané

20.05.2016 09:28

V pátek 27. května 2016 se v KD ve Slané uskuteční první večírek Svazu českých divadelních ochotníků Jizerské oblasti, jehož místopředsedou je náš principál Radek Šmíd. Do tohoto svazu patří kromě našeho souboru také mnoho dalších aktivních divadelních souborů.

Jak již bylo řečeno, jedná se o večírek, nikoliv o schůzi. A tak zatímco na schůzích SČDO Jizerské oblasti se řeší a připravují různé akce, divadelní přehlídky, výměny divadelních představení, akce jednotlivých divadelních souborů, autorská práva, nové divadelní texty a mnoho dalších zajímavostí, na tomto večírku se bude řešit jen to, jak moc si opéct klobásku, kolik dřeva hodit do ohniště, a jestli jako přílohu zvolit chléb s hořčicí nebo kečupem.

Výbor SČDO JO se zkrátka rozhodl věnovat jedno své setkání také neformální zábavě, při které se v uvolněné náladě setkají zástupci všech divadelních souborů z oblasti. A přestože má mnoho souborů naplánováno vystupování také v létě, bude tento večírek jakýmsi ukončením ochotnické divadelní sezóny 2015/2016.

Vyhledávání