Premiéra Vinnetoua je úspěšně za námi! Diváci se výborně bavili

30.11.2022 14:54

V sobotu 19. listopadu 2022 se v Kulturním domě ve Slané odehrálo premiérové uvedení bláznivé komedie Vinnetou v podání Divadelního souboru Tyl ze Slané. Divadlo bylo naprosto vyprodáno a také přidané židle se částečně a rychle zaplnily. Způsobeno to bylo možností předprodeje, ke které jsem tentokrát přistoupil. A to hlavně z důvodu, abych si ověřil zájem diváků, protože posledních pár covidových roků návštěvnosti divadel moc nepřálo... Stal se ale pravý opak a všechny vstupenky se vyprodaly prakticky během několika dnů! O představení byl dokonce takový zájem, že na rezervačním portálu evstupenka.cz., kde se současně prodávají vstupenky na přibližně 250 událostí, se naše komedie Vinnetou v jednu chvíli pohybovala na 4. místě nejprodávanějších akcí! To nás všechny moc zahřálo u srdce a máme radost, že je o nás zájem. A vlastně je to i taková vizitka, že to tady ve Slané děláme dobře!

Na druhou stranu si uvědomuji, že se kvůli tomu třeba nedostalo na všechny diváky ze Slané. Je mi to líto, ale snažil jsem se dát dopředu vědět, že se tak stalo - a pokud někdo bude chtít mít jistotu volného místa, ať raději zváží návštěvu prosincové reprízy. A jsem rád, že velké množství z vás tuto informaci dostalo a těší se na vánoční opakování. Uvidíte, že si to společně užijeme! A aby se předešlo opakování předprodejového šílenství, vstupenky na reprízu se budou prodávat pouze v pokladně před začátkem představení - takže možnost přijít, zakoupit si lístek a vybrat si své místo k sezení bude mít úplně každý!

Tolik krátce na úvod a nyní mi dovolte ohlédnout se za průběhem naší listopadové premiéry. V době, kdy se diváci začali scházet do příjemně vyhřátého hlediště neuvěřitelně krásně zrekonstruovaného sálu kulturního domu, v zákulisí už probíhal poměrně slušný ruch, nervozita i mumraj, který provází každou premiéru. A krátce po devatenácté hodině se šlo na věc! Světla v sále pohasla a šuškání zvědavých diváků utichlo. A pak... Pak se všichni vydali na cestu napříč vrcholky vysokých pohoří a nekonečnými dálavami amerických prérií s hrdiny našeho příběhu!

Zhruba po 80 minutách přišla přestávka a diváci tak u sklenky vína, piva nebo šálku horké kávy vstřebávali to, co právě viděli. A bylo moc příjemné slyšet, jak nadšeně naše představení kvitují, znovu se smějí replikám, které si zapamatovali a jak se těší na další pokračování. A to přišlo hned po přestávce a naše vzácné diváky zavedlo až do samého závěru! Po něm už následovalo defilé všech herců a poděkování divákům, kteří nám připravili tak bouřlivé ovace ve stoje, že to některé z nás až vylekalo, jak to bylo krásný! Nálada v hledišti i v zákulisí byla výborná a účinkující se šli pozdravit nejen se svými známými, které měli v hledišti, ale spontánně i s ostatními diváky.

Padla opona, zhasla světla, diváci odešli, emoce pomalu odeznívaly a divadelníci se sešli v zákulisí, kde si u dobrého jídla a pití uvolněně sdělovali své dojmy a pocity – zkrátka vše bylo přesně tak, jak to má po každé premiéře být! A já jim ještě jednou děkuji! A děkuji i ostatním, kteří se na průběhu premiérového večera podíleli a bez jejichž pomoci by to drhlo - takže děkuji, Jitko, Maruško, Láďo, Lenko, Veroniko a Pavle!

A ještě jednou děkuji také všem divákům, kteří se nám rozhodli věnovat sobotní čas a dorazili do slánského divadélka. Dle prvních ohlasů nelitovali a představení se moc líbilo. Proto znovu zvu i všechny ostatní na reprízu, která se odehraje v pondělí na Štěpána 26. prosince 2022 od 19 hodin.

Spoustu fotografií a dalších informací nejen o tomto představení najdete už brzy na našich internetových stránkách a Facebooku.

Za DS Tyl Slaná, Radek Šmíd (principál, režisér a padouch)

Vyhledávání

plakát na reprízu

Tato fotogalerie je prázdná.