Pozvánka na promítání filmu Vesničko má středisková

23.04.2013 19:54

... aneb Netradiční pozvánka do netradičního kina. Tentokrát jsme si totiž připravili něco nejen pro příznivce divadla, ale také pro opravdové filmové "fajnšmekry"...

 
Rozhodli jsme se zavzpomínat na dobu, kdy i ve Slané fungovalo obecní kino a pro všechny milovníky starých dobrých českých filmů jsme připravili filmové představení populární československé komedie režiséra Jiřího Menzela - Vesničko má středisková.
 
V sobotu 4. května 2013 vás zveme do sálu Kulturního domu ve Slané, který se na tento večer promění v netypický kinosál, kde si u stolečku, u sklenky dobrého vína a u sklenice studeného pěnivého moku budete moci vychutnat nejen něco dobrého k snědku, ale také oblíbenou filmovou komedii!
 
Pomocí klasické dobové filmové promítačky, bez moderního DVD a dataprojektoru se tu můžete setkat se svérázným a okouzlujícím doktorem Skružným, řidičem družstevního náklaďáku Pávkem a jeho závozníkem, mentálně zaostalým Otíkem, ke kterému se Pávek chová s jako k vlastnímu, i když mu Otík ve své prostotě připravuje jeden malér za druhým, žárlivým hrubiánem Turkem, jeho ženou Janou a jejím milencem, zootechnikem Kašparem, akademickým malířem Rybou a řadou dalších svérázných postaviček obývajících střediskovou obec Křečovice. Jejich osudy se proplétají v řadě komických i poněkud hořkých epizod obalujících hlavní motiv Pávka, který sice po řadě nehod odmítne jezdit s mentálně zaostalým Otíkem, ale pak přece jen nedokáže stát stranou, když pražák Rumlena, který tu má chalupu, zosnuje plán jak se zbavit Otíka Rákosníka, neboť ředitel podniku v němž Rumlena zastává funkci náměstka, projeví zájem o koupi Otíkovy chalupy po rodičích. Když má být Otík kvůli lukrativní nabídce poslán do Prahy, kde by měl pracovat v podniku Kovodřevo a bydlet v paneláku, zasáhne a plán překazí.
 
Začátek ve 20 hodin, začátek promítání dle světelných podmínek za okny. Vstupné dobrovolné, občerstvení zajištěno, konzumace povolena u mnoha stolečků přímo v sále.
 
 
Hrají: János Bán, Marián Labuda st., Rudolf Hrušínský, Rudolf Hrušínský ml., Petr Čepek, Libuše Šafránková, Miloslav Štibich, Jan Hartl, Oldřich Vlach, Stanislav Aubrecht, Zdeněk Svěrák, Július Satinský, Josef Somr, František Vláčil, Milena Dvorská, Milada Ježková, Ladislav Županič, Jitka Asterová, Jiří Lír, Blanka Lormanová, Eugen Jegorov, Vlastimila Vlková, Jiří Schmitzer, Jana Vaňková, Petr Brukner, Míla Myslíková, Jan Hraběta, Milan Šteindler, Klára Pollertová-Trojanová, Jan Kašpar, Vladimír Hrabánek, Zuzana Burianová, Rudolf Hrušínský nejml., Vlasta Jelínková, Magda Křížková - Šebestová, Dagmar Hajná
 
Těšíme se na vaši návštěvu!

Vyhledávání

 facebook

Přidej se a sdílej a pozvi také své přátele...

obrázky z filmu

/album/obrazky-z-filmu/o304589-dc5a4-jpg/
/album/obrazky-z-filmu/o304608-0e5a4-jpg/
/album/obrazky-z-filmu/o304610-2e5a4-jpg/
/album/obrazky-z-filmu/o304612-4e5a4-jpg/