Pozvánka na filmovou pohádku a film na přání

17.02.2015 10:02

Vážení přátelé, opět jsme se rozhodli zavzpomínat na dobu, kdy i ve Slané fungovalo kino, a pro všechny milovníky starých dobrých filmů si ještě před příchodem jara připravili promítání populárních československých komedií.

 

 

V sobotu 7. března 2015 vás zveme do sálu Kulturního domu ve Slané, který se na tento večer promění v netypický kinosál, kde si za zvuku a mihotání klasické dobové filmové promítačky, bez žádného DVD a dataprojektoru, u stolečku, se sklenkou dobrého vína a u sklenice studeného pěnivého moku, budete moci hromadně vychutnat nejen něco dobrého k snědku, ale také oblíbené filmové komedie!

 

Odpolední pohádka pro děti i dospělé

 

Tři veteráni

Pohádka / Komedie
Československo, 1983, 93 min
 
Režie: Oldřich Lipský
Předloha: Jan Werich (povídka)
Scénář: Zdeněk Svěrák, Oldřich Lipský
Kamera: Jiří Macák
Hudba: Jaroslav Uhlíř
Hrají: Rudolf Hrušínský, Petr Čepek, Josef Somr, Július Satinský, Zdeněk Svěrák, Miloš Kopecký a další
 
Tři vysloužilí vojáci: dělostřelec Pankrác, dragoun Bimbác a vojenský kuchař Servác jsou po propuštění z armády bez peněz a toulají se světem. Od dobrosrdečných skřítků dostanou kouzelné dary: harfičku, která "vyrábí" vojáky, sluhy apod., cylindr, který vykouzlí, na co si člověk vzpomene a ... Tři veteráni přemýšlejí, jak s dary co nejlépe naložit a nakonec se vypraví do království Monte Albo, kde se Bimbác zamiluje do princezny Bosany. Bosana je nejen krásná, ale navíc proradná a postupně vojáky o všechny dary připraví a nechá je vyhnat. Zatímco se s králem radují, co všechno budou moci s kouzelnými věcmi podnikat, vojákům ještě dlouho trvá než pochopí, co je pro ně na světě opravdu nejdůležitější. Pak se znovu objeví skřítci a zavedou veterány ke stromům s kouzelným ovocem. Po něm naroste Bosaně dlouhatánský nos, který dokonce překročí hranice království. Pomoci jí může jen ovoce z druhého stromu...

 

Začátek v 17 hodin (promítání dle světelných podmínek v sále), vstupné 50/25,- Kč

 

Večerní film na přání

 

Obecná škola

Komedie / Drama
Československo, 1991, 97 min
 
Režie: Jan Svěrák
Scénář: Zdeněk Svěrák
Kamera: F. A. Brabec
Hudba: Jiří F. Svoboda
Hrají: Jan Tříska, Zdeněk Svěrák, Libuše Šafránková, Ondřej Vetchý, Daniela Kolářová, Eva Holubová a další
 
Je krátce po válce a do chlapecké třídy jedné ze škol na předměstí Prahy chodí také desetiletý Eda Souček se svým kamarádem Tondou. Stejně jako ostatní spolužáci, také Eda s Tondou zcela ignorují pokusy rezignované učitelky Maxové o výuku a spíš než o učivo se zajímají o barvu jejích kalhotek. Není divu, že se učitelka jednoho dne zblázní a na její místo nastoupí nový učitel. Jmenuje se Igor Hnízdo a vymyká se všem učitelům, které kluci do té doby poznali. Chodí ve vojenské uniformě, na opasku má opravdovou pistoli a okamžitě zavede ve třídě tuhý režim, jehož součástí jsou také velmi svižná rákoska a poutavá vyprávění o válečných zážitcích, kterými učitel prokládá probíranou učební látku. Přestože jsou jeho metody nečekaně účinné, začnou se velmi brzy na učitelem stahovat mraky. Nejenže někteří tak úplně nevěří jeho hrdinským historkám, ale navíc se začne projevovat jeho slabost pro něžné pohlaví. Zhrzená tramvajákova manželka, kterou Hnízdo opustí kvůli koketním studentkám, dvojčatům Fabiánovým, totiž napíše udání a učiteli hrozí trest za mravní delikt. Přestože se Eda stejně jako ostatní postaví za svého oblíbeného učitele, začíná si uvědomovat, že tím pravým hrdinou pro něj ve skutečnosti není okázale hrdinský učitel, ale jeho puntičkářský tatínek Fanouš Souček, se svým nenápadným, všedním přesto však skutečným hrdinstvím.

 

Rozpuštěný a vypuštěný

Komedie / Krimi
Československo, 1984, 80 min
 
Režie: Ladislav Smoljak
Scénář: Zdeněk Svěrák
Kamera: Andrej Barla
Hudba: Petr Skoumal
Hrají: Jiří Zahajský, Marek Brodský, Rudolf Hrušínský, Blažena Holišová, Josef Abrhám a další
 
Pražský policejní inspektor Trachta a jeho nezkušený praktikant Hlaváček pátrají po záhadně zmizelém továrníkovi Bierhanzlovi. Jeho továrna se zabývala výrobou vyhlášené masti pro růst vlasů. Pan továrník však náhle nečekaně zmizel zůstalo po něm jen pár osobních věcí. Při pátrání narážejí Trachta s Hlaváčkem na spoustu paradoxů. Podaří se jim zjistit, že většina mužů, kteří si svoji plešatost u pana továrníka léčili, po úspěchu také zmizela vždy ale poslali pohled, že s novými vlasy začínají nový život někde jinde. Pátrání vrcholí v tajuplném sanatoriu.

 

Začátek ve 20 hodin (promítání dle světelných podmínek v sále), vstupné 50/25,- Kč

Vstupné na odpolední i večerní představení za 80/40,- Kč.

Připojit se a sdílet a pozvat také své kamarády, přátele a známé můžete na našem facebooku

Vyhledávání