Podzimní část sezóny je úspěšně za námi

20.11.2016 13:08

Vážení a milí příznivci našeho souboru. Dnes bychom se společně s vámi chtěli ohlédnout za podzimní částí naší 18. divadelní sezóny, kterou jsme právě o tomto víkendu zakončili.

Podzimní část našeho celoročního programu utekla opravdu velmi rychle. Nejspíš to bylo způsobeno tím, že velká většina všech aktivit byla soustředěna do dvou měsíců, a to od začátku října do konce listopadu. Z minulých let totiž víme, že pořádat představení třeba v září není dobré, protože lidé si ještě užívají doznívající léto, a čas se snaží trávit především venku, nikoliv v divadle. A podobně to platí také v prosinci, kdy už lidé vše podřizují nadcházejícím vánočním svátkům.

V rozmezí pouhých dvou měsíců jsme tak stihli uspořádat nejen několik vystoupení ve Slané, ale také jsme absolvovali nebo ještě absolvujeme osm zájezdů do okolních měst a obcí.

Můj obdiv a veliké poděkování patří především dětem, které účinkují v naší Čertovské pohádce, a kterých se týkala právě většina zájezdů. Nejednou se stalo také to, že děti hrály i dvě představení za víkend.

O nadcházejících Vánocích bychom si chtěli trochu odpočinout, ale jeden nápad ještě máme. Pohráváme si totiž s myšlenkou uvést silvestrovskou verzi našeho představení Tracyho tygr. Byla by to spíše parodie plná vtipů a gagů, které nás napadli během těch několika zájezdů, které jsme s tímto představením odjezdili. Šlo by o čistou improvizaci spojenou s jakýmsi nahlédnutím do zákulisí za oponu. Nápadů máme spoustu.

Na jarní část sezóny už jsou také domluvené další vystoupení hostujících souborů. A snad i premiéra nové komedie Účel světí prostředky, kterou už ve Slané intenzivně zkoušíme.

Vedle premiéry bude hlavním bodem programu i březnový jarní ples, který se těší poměrně vysoké oblibě. A letos bychom ho chtěli udělat ještě hezčí než v předchozích letech.

Tak nám držte palce, těšte se a mějte se krásně.

Vyhledávání