Ohlédnutí za divadelní přehlídkou v Lomnici nad Popelkou

13.03.2022 11:50

Vážení příznivci, děkujeme, že o náš soubor a dění v něm máte pořád zájem. Pamatujte, že čerstvé novinky vždy s předstihem najdete na našem facebooku a s menším zpožděním pak i na těchto internetových stránkách. Dnes vám tak přinášíme krátké ohlédnutí za naší účastí na 24. Krajské přehlídce ochotnického divadla Jizerské oblasti Svazu českých divadelních ochotníků, která se v Lomnici nad Popelkou konala od 3. do 5. března 2022.

Přehlídky jsme se zúčastnili s divadelní inscenací bláznivé komedie Tchýně na zabití od Jakuba Zindulky. Soutěžní porota, složená z divadelních odborníků a profesionálů, kterými byli pánové Josef Kettner a František Skřípek a paní Magdalena Švecová, rozhodovala velmi fundovaně a díky tomu si zástupci všech soutěžních souborů mohli odnést mnoho praktických rad a někteří dokonce pochvalu v podobě udělených cen či čestných uznání předávaných na závěrečném slavnostním vyhlášení.

Z důvodu malého počtu soutěžních představení, způsobeného nedostatkem inscenací během období pandemie Covidu, přehlídka neměla možnost nominace na národní přehlídku, ale pouze možnost doporučení. V kontextu doby ale můžeme být rádi, že se přehlídka vůbec uskutečnila...

Cenu a doporučení na národní přehlídku Divadelní Piknik Volyně 2022 tak získalo IKS Železný Brod s inscenací Přítelkyně a DS Vojan Libice nad Cidlinou s inscenací Popel a pálenka.

Během závěrečného slavnostního zakončení přehlídky získal také náš soubor dvě hezká ocenění. Zdena Krejčí, představitelka role bláznivé Gene a Martina Wittmayerová, v roli její dcery Jindry, si z rukou porotců a pořadatelů přehlídky převzaly Čestné uznání za herecký výkon. Poděkování samozřejmě zaslouží i režisérka představení, paní Helena Šlaisová, a vůbec celá parta, která na tomto představení pracuje. Už se moc těšíme na další ročníky lomnické přehlídky. Fotografie, spolu s dalšími obrázky z našeho zákulisí, najdete ve fotogalerii zde.

 

Vyhledávání