Ocenění Jizerské oblasti SČDO pro členy našeho souboru

12.09.2021 18:42

Dnes bychom vás rádi dodatečně informovali o tom, že Jizerská oblast Svazu českých divadelních ochotníků (JO SČDO) jejíž členem je také náš divadelní soubor, udělila své nejvyšší ocenění, tedy Zlatý odznak Jizerské oblasti, členům našeho souboru, pánům Honzovi Kvardovi a Radkovi Šmídovi. Kolektiv JO SČDO je tak ocenil za mnohaletou úspěšnou činnost v amatérském divadle a ve společenském a kulturním životě. Tato ocenění byla oběma jeho nositelům předána na červnové výroční schůzi členů Divadelního souboru Tyl Slaná z rukou místropředesdy JO SČDO pana Lukáše Frydrycha. Oceněným jménem všech členů a příznivců našeho souboru ještě jednou velice gratulujeme!

Jan Kvarda je dlouholetým členem Divadelního souboru Tyl Slaná, který je především odborníkem na slovo vzatým v oblasti světla, zvuku a další techniky. Nechybí na téměř žádném představení, kde je vztyčným důstojníkem všeho, co hraje nebo svítí. Výraznou měrou se zasloužil o modernizaci technického zázemí souboru a zájmy divadelního souboru hájí i v pozici zastupitele obce. Sem tam si odskočil i na jeviště, kde se projevil především co by vychovatel Matěj v pohádce Co takhle svatba, princi? z roku 2011. Do svého umění nyní úspěšně zasvěcuje i své dva syny, kteří se pomalu, ale jistě stávají jeho pravou rukou a výraznou posilou souboru.

Radek Šmíd je členem souboru od znovuobnovení v roce 2000. Od počátku působení se aktivně zapojoval jako herec a moderátor akcí pořádaných Divadelním souborem Tyl Slaná. Výraznou měrou se podílel na organizaci různých kulturních akcí, psaním scénářů a průvodního moderátorského slova, především na Sjezdech dobráků. Od roku 2010 působí jako principál souboru a velkou měrou se aktivně zapojil i v SČDO, kde náš soubor několik let reprezentoval. Stále je jedním z nejaktivnějších a nejzapálenějších členů, který chce neustále něco tvořit a především lákat nové lidi.

Vyhledávání

Ocenění členové našeho souboru

Tato fotogalerie je prázdná.