Nová divadelní premiéra již za měsíc!

16.02.2016 12:27

Divadelní soubor Tyl Slaná si dovoluje všechny své přátele a příznivce pozvat na slavnostní premiéru divadelního představení ...a za Tracym tygr v podání našeho slánského souboru. Představení se uskuteční v sobotu 12. března 2016 od 19:30 hodin v Kulturním domě ve Slané, vstupné je 60/30,- Kč a k dispozici bude také příjemné posezení a bohaté občerstvení v přilehlé restauraci.

Všechny přátele, příznivce a fanoušky našeho divadelního souboru bychom rádi seznámili s naší nejnovější divadelní hrou ...a za Tracym tygr, protože její premiéra se nezadržitelně blíží. Diváci uvidí vyprávění o tom, co je a není v životě důležité, volně podle slavné novely Williama Saroyana, která je křehkým, magickým a lehce surrealistickým vyprávěním o mladíkovi jménem Thomas Tracy. Ten již od malička toužil po něčem, co by mu patřilo a zároveň bylo jeho součástí. Po dlouhém hledání to „něco" konečně našel - jeho společníkem se stal neviditelný tygr. Thomas si se svým tygrem povídá, hádá se s ním i radí, tygr dělá Tracyho silnějším, zábavnějším i odvážnějším. Společně pak odjíždějí do New Yorku, kde Tracy začíná pracovat v továrně na výrobu kávy. Zde také za nějaký čas potkává Lauru Luthiovou, která má také svého tygra... Tygr je v novele Williama Saroyana metaforou. Saroyanův tygr je láska, ale také optimismus, životní energie, touha zažívat nové věci i odvaha čelit nepříjemnostem. Saroyanův i Tracyho Tygr je krásná dívka, dobré jídlo, vůně kávy, slunce, sobota, čokoláda, prostě všechno to, co tvoří jeden neurčitý pocit - být rád na světě. Mít tygra, znamená mít chuť žít, ať se děje cokoliv.

Autor tohoto představení, Vladislav Kracík, se narodil 2. ledna 1981 v nedaleké Jilemnici. Vystudoval Gymnázium v Nové Pace a absolvoval obor Teorie a dějiny dramatických umění na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V letech 2006 až 2010 působil jako pedagog literárně-dramatického oboru na ZUŠ ve Šternberku. Od roku 2011 je externím pedagogem na divadelní vědě Univerzity Palackého v Olomouci. Je autorem více než třiceti dramatických textů, režíroval přes dvacet inscenací. Je jedním ze zakládajících členů divadla Tramtarie v Olomouci. Od března 2007 zde působí jako umělecký šéf.

Ve hře účinkují Lukáš Kmínek, Jana Cinková, Vlastimil Krejčí, Martina Wittmayerová, Zuzana Patočková, Jana Báčová, Stanislav Bittengl, Jana Řezníčková, Radek Šmíd, Tomáš Kužel a Aleš Roštejnský. Režie se ujal Martin Bašek.

Doufáme a přáli bychom si, aby se vám naše nové divadelní představení líbilo. Těšíme se na shledanou v našem divadélku ve Slané už v sobotu 12. března 2016!

Vyhledávání

Přidejte se

Fotogalerie

Tato fotogalerie je prázdná.