Máme nové divadelníčky

28.05.2015 16:11

V neděli 24. května 2015 se v Kulturním domě ve Slané pořádal předem dlouho ohlašovaný "konkurz" pro děti, které si zahrají v nově připravované pohádce místního Divadelního souboru Tyl.

Nejednalo se o klasický konkurz, protože režisérka Katka Schovánková byla už předem rozhodnuta obsadit každého dětského zájemce, ale šlo spíše o rozdělení rolí.

A protože se nakonec sešlo více dětí, než divadelníci očekávali, došlo ještě na místě ke změně plánovaného pohádkového představení a děti tak od září budou zkoušet pohádku Sněhurka a sedm trpaslíků.

A jak tento slánský "konkurz" probíhal?

V sále se sešla více než desítka malých divadelníčků i s rodiči. Režisérka Katka nejprve od každého dětského zájemce zjistila pár informací a s každým krátce pohovořila.

Pak se rodiče odebrali do místní restaurace, a zatímco si vychutnávali dobrou kávu, dětí se ujala Lucie Lutrová, učitelka mateřské školy, která velice profesionálně, ale přitom velice nenucenou a zábavnou formou, pomocí her, pomohla všem dětem navzájem se poznat a seznámit.

A potom už přišlo na řadu předvedení jednotlivých scének a básniček, které si děti připravily. Jedno po druhém přicházely na jeviště, krátce se představily a pak buď zpívaly, recitovaly nebo předvedly krátkou scénku. A šlo jim to výborně. Ze všech dětí jsme měli velikou radost, protože jsou moc šikovné.

Už se těšíme na září, až začne několikaměsíční zkoušení. To ale nebude jen zábavou. Na závěr "konkurzu" Katka Schovánková promluvila k rodičům o tom, že se bude jednat také o zodpovědnou a týmovou práci, která se bez jejich pomoci a podpory neobejde. A to je veliká pravda.

Tak uvidíme. Ale pevně doufáme, že si to děti ani rodiče nerozmyslí a hned po prázdninách začneme zkoušet.


Vyhledávání

Fotografie

Tato fotogalerie je prázdná.