Jaká byla třináctá divadelní sezóna

06.07.2012 08:55

Stejně jako na začátku loňského léta bych také letos tento článek rád věnoval zprávě o stavu aktuálních činností v našem souboru. Máte-li tedy zájem se dočíst o tom, co máme za sebou, čím právě žijeme a co si pro vás připravujeme, čtěte dál.

Před tím více než rokem, když jsem psal obdobný článek o předchozí sezóně, jsem si troufl naznačit, že nás čeká opravdu bohatý rok. A dnes už opravdu mohu říct, že tomu tak bylo. Třináctá divadelní sezóna pro nás začala hned v září 2011 a prakticky skončila teprve před několika málo dny. A během této doby jsme stihli nejen uvést dvě premiéry, hru “Přelet nad kukaččím hnízdem” a pohádku “Co takhle svatba, princi?”, ale s reprízami těchto představení také odjezdit dvanáct zájezdů a zúčastnit se dvou divadelních přehlídek. Krom toho jsme si k nám do Slané také pozvali dva hostující soubory a naše příznivce neošidili ani o tradiční jarní Divadelní tancovačku. Jako novinku jsme pořádali podzimní Bramborákový večer a zdá se, že i v tomto počinu budeme pokračovat.

Za připomenutí určitě stojí úspěch našeho představení “Přelet nad kukaččím hnízdem” na divadelní přehlídce v Josefově Dole, odkud si členové našeho souboru odvezli mnoho chvály a ocenění za své herecké výkony. Velmi úspěšné je také pohádkové představení “Co takhle svatba, princi?”, které si získalo ohromnou oblibu u pořadatelů a již v této době jsou známy termíny další představení na podzim tohoto roku.

Nic z toho by samozřejmě nebylo možné bez obětavosti všech členů našeho souboru, jejichž řady se během uplynulého roku značně rozrostly, což nám připomíná, že dělat venkovské divadlo má stále svůj půvab, své kouzlo a svůj smysl. A já všem za jejich práci moc a moc děkuji.

V současné době si náš soubor užívá divadelní prázdniny a já doufám, že si je všichni pořádně užijí a do dalších společných činností se tak budeme moci vrhnout s obnovenou energií a chutí. Souběžně s tímto volnem ale probíhají organizační přípravy a domlouvání hostování divadelních souborů ve Slané. Pohráváme si s myšlenkou divadelních abonentek na celou příští sezónu, tak věřím, že se nám vše podaří dotáhnout do zdárného konce. Určitě vás budeme o všem informovat.

Ale protože divadlo není jen o vůni šminek a lesku jeviště, nesmím zapomenout ani na naše divadelní zákulisí, které během uplynulé sezóny prošlo nejrozsáhlejší modernizaci šaten a vybavení. Zvýšené pohodlí ocení nejen členové našeho souboru, ale také hostující soubory, které si v té sezóně budoucí, již čtrnácté, budeme zvát mnohem častěji. Ale o tom zase někdy příště.

V případě jakýchkoliv vašich dotazů, námětů a připomínek se na nás kdykoliv a jakkoliv obraťte.

        

Radek Šmíd, vedoucí DS Tyl Slaná

 

Prázdné jeviště svědčí o začátku divadelních prázdnin

Vyhledávání