Historická divadelní komedie ve Slané

15.09.2014 10:27

V sobotu 20. září 2014 zveme do Kulturního domu ve Slané všechny příznivce divadla, na které od 19:30 hodin čeká představení Tah dámou aneb napřed trochu vína. Jedná se o divadelní komedii na motivy hry Dva muži v šachu od Miroslava Horníčka. Hrát bude divadelní soubor E. F. Burian z Tanvaldu v úpravě a režii Vlastimila Hozdy.

Také v nové divadelní sezóně bychom našim divákům chtěli nabídnout hned několik hezkých představení od hostujících souborů. Na rozdíl od pořadatelů ze Semil, kteří si několikrát do roka zvou soubory z profesionálních scén, ve Slané chceme divákům nabízet představení od souborů ochotnických. Přitom se nejedná o žádné amatéry a začátečníky, ale pouze o zkušené soubory s mnohaletou tradicí, kvalitní nabídkou divadelních her a oceněními z divadelních přehlídek a festivalů.

Výtečná komedie zavede diváka do 18. století, kde se právě odehrává řada velikých bitev. A během jedné z nich musí dva šlechtici, ve svém oboustranném zajetí, odolávat útokům dvou místních vesničanek a ještě se, často neúspěšně, pokoušet o útěk, k čemuž jim velí důstojnická čest.

Divadelní soubor E. F. Burian z Tanvaldu nebude ve Slané vystupovat poprvé, diváci je na našem jevišti mohli vidět již několikrát. Při svém zatím posledním vystoupení s hořkou komedií Zátiší s loutnou si soubor publikum získal nejen hrou samotnou, ale také kvalitními hereckými výkony.

A protože stejné herecké obsazení do Slané přijede i s představením Tah dámou aneb napřed trochu vína, diváci budou moct sledovat a ocenit výkony herců Dany Najmanové, Luďka Špráchala, Týny Hofericové a Honzy Lály.

Povedené divadelní komedie o dvou pošetilcích, kteří nechtěli ukončit nesmyslné válečné zápolení, dokud se do hry nevložily moudré ženy, se dočkáte v Kulturním domě ve Slané u Semil v sobotu 20. září 2014 od 19:30 hodin.

Vstupné 50/25,- Kč, občerstvení zajištěno v přilehlé restauraci.

Připojit se a sdílet a pozvat také své kamarády, přátele a známé můžete na našem facebooku

Vyhledávání

fotografie z představení

Tato fotogalerie je prázdná.