Doba kamenná ve Slané

31.01.2013 10:30

V roce 2012 se nám ve Slané podařilo uvést hned několik představení hostujících ochotnických souborů z blízkého i vzdálenějšího okolí. Také v novém roce bychom v tom chtěli pokračovat a diváky pozvat hned na několik hezkých představení. Nebude se ale jednat o žádné amatéry a začátečníky, ale pouze o zkušené soubory s mnohaletou tradicí, kvalitní nabídkou divadelních her a oceněními z divadelních přehlídek a festivalů.

Druhým letošním představením tak v sobotu 23. února 2013 bude volně upravená komedie na motivy hry autora Pavla Němce nazvaná Doba kamenná, se kterou do Slané přijede Divadelní soubor FRK z Nové Vsi nad Popelkou.

"Hra je ostrou společenskou kritikou, poplatnou dále ještě i v době hliněné a železné. V žádném případě nechceme srovnávat dobu minulou s dnešní moderní společností, kdy jsme kvalitními zákony bezpečně chráněni před možnými podvodníky," uvádí nás do obrazu Ivana Nosková, režisérka tohoto představení. "Analyzuje vztah mužů a žen tehdejší nevyrovnané doby, budete šokováni, co dříve bylo možné. Budete účastni množství společenských podvodů a snah se bezpracně obohatit na úkor druhých, čehož jsme v dnešní demokratické společnosti již uchráněni. Provedeme vás naučnou stezkou poznání nevzdělaného života pravěkých lidí, jež se nechali snadno ošidit. Dnes již všichni vzdělání máme a nikdo nás podvést nemůže," dodává s ironickým úsměvem Ivana Nosková.  Ve hře také uvidíte, jak překvapivě velké množství vynálezů vzniklo mnohem dříve, než uvádějí vědecké prameny popisující život v době kamenné... Představení je také pevně provázáno ukázkami dobových zvuků, které se divadelníkům z Nové Vsi podařilo s nemalým úsilím získat a nahrát.

Výborná divadelní komedie Doba kamenná v podání DS FRK z Nové Vsi nad Popelkou začíná v sobotu 23. února 2013 od 19 hodin v Kulturním domě Slaná u Semil. Vstupné je 50,- Kč, pro děti za polovic. Srdečně zveme a těšíme se na vaši návštěvu v našem malém slánském divadélku.

 

Vyhledávání

 facebook

Přidej se, sdílej a pozvi také své přátele...