Divadlo na přání

24.03.2013 11:54

Vážení a milí příznivci nejen našeho souboru. Přemýšleli jsme, jak oslovit co největší množství diváků, abychom k nám do divadélka ve Slané přilákali ještě víc diváků na divadelní představení hostujících divadelních souborů. A vymysleli jsme jeden sice neoriginální, ale určitě spolehlivý nápad. Nabídneme vám tu trojici divadelních představení, napíšeme vám informace o těchto hrách, a na vás bude volba jedné z nich. A to představení, které vzejde z vaší volby jako vítěz, si na podzim pozveme k nám do divadélka ve Slané. Pokud se navíc zaregistrujete do našeho Klubu diváků, budete mít možnost vyhrát bezplatný vstup na toto představení pro vás a váš doprovod.

 

Pojďme si tedy představit nabízené divadelní inscenace:

 

A.P. Čechov: Tři sestry

Turnovské divadelní studio A. Marek

Na počátku byl Anton Pavlovič Čechov a ten napsal celkem seriózní hru o tom, kterak si tři dámy nejsou schopny  zakoupit lístky na dráhu do Moskvy. O 100 let později byla hra přepsána pro tři pány,  tři ruské šlechtice, kterým se shodou náhod též nepodařilo zakoupit ony jízdenky. Hold byli příliš zaměstnáni uměním, filosofií a vodkou. Tak vznikl tento zcela ojedinělý realistický příběh opravdových ruských mužů, šlechticů krve i ducha, kteří vedou svůj velký boj. Hra je plná velké mužské filosofie, plná velké touhy po matce Moskvě a plná lahví vodky, která jak už to v životě bývá, dojde v ten nejméně očekávaný okamžik. Ponořme se do tajů daleké a nekonečné ruské země, nalijme si nezbytné vodky a přemýšlejme o smyslu života. Účast na národní přehlídce Divadelní Děčín. Hlavní cena na národní přehlídce Femad Poděbrady, hlavní cena Karlínské jeviště 2009. Účast na mezinárodní přehlídce Abtenau u Salzburgu, ve Varšavě, nominace na festival Basel- Lorrach.

 

Erik Emmanuel Schmitt: Hotel mezi dvěma světy

Divadlo V Roztocké - Jilemnice
Poetická "snová" hra se odehrává v tajemném hotelu, který leží mezi světem živých a světem mrtvých. Setkáváme se zde s několika postavami v okamžiku, když bilancují své životy a před nimi je jen nejistá budoucnost. Nikdo neví, jak se do Hotelu mezi dvěma světy dostal, kdy ho opustí a kam pak půjde. Tajuplný doktor S. na klíčové otázky hostů nedpovídá. A tak jim nezbývá než čekat, jak se vyvine jejich osud. Vrátí se zpátky hotelovým výtahem dolů na zem nebo pojedou "tam nahoru"? V záhadném Hotelu mezi dvěma světy možné vše. I zázrak. Hotel mezi dvěma světy je ale také hrou o lásce a o údělu člověka nejen na tomto světě. Také o druhé šanci na zmoudření a tím pádem i na nový život. Scénář by se na první pohled jevil jako "vážná" filozofická hra, která si přece jen obtížněji hledá své publikum narozdíl od různých taškařic a kasaštyků "osvědčené" technologie psaní. Autor ji však napsal tak umně a proložil ji nejednou humornou a odlehčující scénou, že diváctvo po shlédnutí často neví, kam inscenaci dramaturgicky zařadit.

 

Jaroslav Vrchlický: Noc na Karlštějně

Ochotnický spolek Divadelního klubu Vrchlabí

Divadelní hru J. Vrchlického "Noc na Karlštejně" většina z nás zná spíše z filmové podoby coby poetický český muzikál, než jako veselohru s historickým námětem. A právě filmový muzikál režizéra Z. Podskalského jsme se pokusili dostat z komnat a nádvoří hradu Karlštejna do stísněných prostorů divadelního jeviště. S písničkami K. Svobody, se všemi rozhodujícími situacemi a dialogy ... snad jen hrané s větší nadsázkou. Věříme, že toto představení Divadelního Klubu Vrchlabí nikoho neurazí.

 

Hlasovat můžete až do 31. května 2013 v anketce vlevo nahoře.

Pokud se chcete zúčastnit losování o vstupenky zdarma, zaregistrujte se do Klubu diváků.

Vyhledávání

Do konce hlasování zbývá:

Anketa

Které divadelní představení máme na podzim pozvat do našeho divadélka ve Slané?

Tři sestry (37)
33%

Hotel mezi dvěma světy (29)
26%

Noc na Karlštejně (47)
42%

Celkový počet hlasů: 113

Fotogalerie

/album/fotogalerie-divadlo-na-prani/a201009291722-vakci-110-sestry-600x400-jpg/
/album/fotogalerie-divadlo-na-prani/sestry-jpg/
/album/fotogalerie-divadlo-na-prani/a1-600x401-jpg/
/album/fotogalerie-divadlo-na-prani/ze-hry-hotel-mezi-1203190738-214-600x400-jpg/
/album/fotogalerie-divadlo-na-prani/img-7440-600x399-jpg/
/album/fotogalerie-divadlo-na-prani/img-7358-600x400-jpg/