Divadelní svátky 2012 ve Slané (Slánský list)

01.12.2012 11:33

Divadelní soubor Tyl Slaná si na závěr letošního roku připravil pro své příznivce opravdu bohatou sváteční nadílku. Kromě zájezdů si ochotníci připravili i pohádkové vystoupení před domácím publikem a jedno skutečně silvestrovské překvapení!

„Stalo se již ve Slané tradicí, že na Štěpána hraje náš soubor divadelní představení v místním kulturním domě,“ uvádí Radek Šmíd, vedoucí slánských divadelníků. A diváci nejen ze Slané, ale také ze Semil a dalších okolních obcí o představení nepřijdou ani letos. „Pro naše publikum jsme si připravili pohádku Co takhle svatba, princi?, která tu měla minulý rok premiéru. Mezitím jsme s ní ale objeli a navštívili patnáct dalších štací a pohádku jsme dost upravili a vylepšili, takže diváci určitě mohou přijít znovu a nemusí mít strach, že jdou na to samé,“ vysvětlil Šmíd. Pohádka začíná ve středu 26. 12. 2012 v 16 hodin v KD Slaná.

Ale divadelní spolek ze Slané si pro své diváky připravil ještě jedno překvapení. „V tomto roce jsme odjezdili také šest zájezdů s představením Přelet nad kukaččím hnízdem. Každého z nás na jevišti během hraní napadla spousta různých vtípků a hlášek, které se ale do vážného představení samozřejmě nehodí. Myslíme si, že teď jejich chvíle nastala,“ vysvětluje Radek Šmíd, proč se rozhodli uspořádat speciální silvestrovské vydání této divadelní hry. Upozornil také, že diváci by vůbec neměli čekat představení v původní podobě, ale spíše jeho parodii. A proč se ochotníci rozhodli ponechat pouze symbolické a dobrovolné vstupné? „Půjde o čistou improvizaci, nic nebudeme zkoušet předem. A tak třeba ani netušíme, jestli představení bude trvat tři hodiny nebo jen hodinu. Každopádně můžeme ujistit, že kdo přijde, tak nebude litovat a královsky se pobaví,“ doplnil Šmíd. Speciální silvestrovské vydání představení Přelet nad kukaččím hnízdem začíná v pátek 28. 12. 2012 v 18 hodin v KD Slaná u Semil.

„Srdečně vás zveme k nám do divadélka ve Slané, kde tak budeme mít možnost společně strávit hezké svátky i příchod nového roku 2013. Jménem všech členů našeho souboru chci také moc poděkovat za přízeň v letošním roce a do toho nového přejeme všem našim příznivcům hodně štěstí, zdraví, spokojenosti a co nejvíc času stráveného v našem divadle,“ uzavřel vedoucí Divadelního souboru Tyl Slaná Radek Šmíd.

Vyhledávání